Home » Metalite – Heroes In Time

Metalite – Heroes In Time

door Edwin Knip
310 views 1 minuten leestijd

Melodische rock met pakkende melodieën en sterke vrouwelijk vocalen.
Het debuut van deze Zweedse band is er één die gehoord mag worden. Vanaf de eerste tonen heeft het album je in zijn greep, elf pakkende, melodische nummers lang. De band bestaat uit zangeres Emma Bensing, gitarist Edwin Premberg, gitarist Robert Ornesved, bassist Robert Majd en drummer Lea Larsson. De band wordt in 2015 opgericht door Besning en Premberg. Het tweetal besluit melodische metalnummers te gaan schrijven die modern moeten klinken. Ze werken hiervoor samen met de Deense producer Jacob Hansen (Volbeat, Evergrey). In 2016 voegen de andere drie leden zich bij de band en komt er een platencontract.
Het eerste nummer van het album is Afterlife, dat ook de eerste single wordt. Een sterke drive stuwt het nummer voort. Een lekker uptempo rock nummer met meer dan uitstekende zang van Bensing. De nummers  zijn erg toegankelijk en de teksten zijn perfect te verstaan, mede door de heldere en duidelijke stem van Bensing. Haar stem tilt het hele pakket een niveau hoger. Stevige gitaar riffs en beukende drums zijn een terugkerend ingrediënt van het album.
Het nummer Heroes In Time is een lekker snel nummer, gevolgd door Power Of Metal dat iets rustiger is, maar nog lang geen ballad. In The Middle Of The Night is wel zo’n rustig nummer, met piano intro en een lekkere lange gitaarsolo voorafgegaan door hoge vocalen van Bensing. Kippenvel!
In een kleine 50 minuten tijd verdedigd Metalite haar bestaansrecht en slaagt hier absoluut in. Dit is een album dat niet alleen voor de liefhebber weggelegd is.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00