Home » Metallica in september naar de Ziggo Dome

Metallica in september naar de Ziggo Dome

door Marc Koetse
146 views 2 minuten leestijd

Metallica kondigt vandaag het Europese deel van hun Worldwired tour aan ter promotie van hun nieuwe album HARDWIRED…TO SELF-DESTRUCT. De tour start met 2 shows in de Amsterdamse Ziggo Dome, op maandag 4 en woensdag 6 september. Het Noorse Kvelertak verzorgt de support voor deze tour. Ticketverkoop voor de concerten in Amsterdam start vrijdag 24 maart om 10.00 uur.
Metallica is in 1981 opgericht door drummer Lars Ulrich en gitarist en zanger James Hetfield en is uitgegroeid tot één van de meest invloedrijke en succesvolle rockbands uit de geschiedenis. Zo heeft de band uit Californie 110 miljoen albums wereldwijd verkocht en speelde ze voor miljoenen fans op letterlijk alle zeven continenten. Ze hebben een aantal multi-platina albums uitgebracht, waaronder het in 1991 uitgebrachte album Metallica (beter bekend als The Black Album). Met de verkoop van bijna 17 miljoen exemplaren in de Verenigde Staten alleen al, is het het best verkochte album in de geschiedenis van Soundscan.
Metallica heeft ook vele prijzen en onderscheidingen in de wacht gesleept, waaronder negen Grammy Awards, twee American Music Awards, meerdere MTV Video Music Awards en in 2013 werd de band opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame and Museum. In december 2013 schreef Metallica geschiedenis toen ze een zeldzame show gaven op Antarctica, en werd het de eerste act die ooit op alle zeven continenten speelde binnen een jaar, en verdiende daarmee een plek in het Guinness Book of World Records.
Hun meest recente album, Hardwired…To Self-Destruct, kwam op 18 november vorig jaar uit op Metallica’s eigen label Blackened Recordings. Het kwam over de gehele wereld, waaronder in Nederland, op nummer 1 binnen en verkocht meer dan 800.000 exemplaren in de eerste week. Het album is geproduceerd door Greg Fidelman met James Hetfield en Lars Ulrich, en is beschikbaar via www.metallica.com.
Bij elk ticket dat gekocht wordt via Ticketmaster is een gratis exemplaar (digitaal of fysiek) van het album Hardwired…To Self-Destruct inbegrepen. Informatie over het verkrijgen van het album zal in de bevestigingsmail van de tickets vermeld worden.  Voor het fysieke album zullen alleen verzendkosten in rekening gebracht worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00