Mick Stender – Groene Engel (Oss) 16/07/2021

Onlangs bracht de Brabantse Rock ’n Roller Mick Stender zijn debuut-EP Let’s Rock ’n Roll Again uit, maar tot een heuse releaseparty kwam het door omstandigheden nog niet. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Optreden voor een grote joelende massa zit er op dit moment nog even niet in, maar zittend op stoel toeschouwer zijn van deze geweldige artiest en band is ook geen straf. De zaal van de Groene Engel in Oss is dan ook vanavond omgetoverd tot een Friday Night Music Club!
De show in de Groene Engel is uitverkocht en het is al best druk in de Groene Engel alvorens de deuren van de zaal opengaan. Mick Stender komt uit het naastgelegen Heesch en op deze avond zijn er dan ook veel familie en vrienden present om zijn ep-presentatie bij te wonen. Nadat men door enthousiaste vrijwilligers bij de entree is ontvangen zoekt iedereen al snel een mooie plekje in de zaal waar het vanavond allemaal moet gaan gebeuren. Als de zaallichten doven is het aan man-of-the-hour Mick Stender om er een mooi feestje van te gaan maken.
Vol overgave gaat de Rock ’n Roller van start met het nummer Country Blues en de bezoekers van de Groene Engel horen meteen dat het wel goed zit bij deze artiest. Zijn band gaat heerlijk los, de registers gaan direct open en wat opvalt is dat de vaart er direct inzit. Nummers worden na de laatste tonen meteen doorgepakt, waardoor het tempo van de show fier overeind blijft. Natuurlijk richt zanger Mick zich wel even tot het publiek om iedereen te bedanken voor de komst en vertelt vol trots dat hij nu eindelijk zijn EP mag presenteren. Hij vertelt dat er op Let’s Rock ’n Roll Again een zevental nummers staan en dat hij natuurlijk heel wat meer muziek laat horen vanavond. Niemand wil slechts een show van zo’n twintig minuten toch?
Naar eigen zeggen heeft frontman Mick het nodige meegemaakt, wat hem inspireerde om mooie nummers te schrijven. Zo overkwam hem wat liefdesverdriet en zocht hij eigenlijk naar een lied om heerlijk op te kunnen janken, maar kreeg het niet echt gevonden, aldus hij besloot het toch maar zelf te schrijven. Zo krijgen de toeschouwers ook een inkijkje in de gedachtegang van de Heesche zanger, waarna de gevoelige ballad I Can Still Remember wordt ingezet. Wie vervolgens de zakdoeken misschien nog maar net heeft opgeborgen kan ze daarna weer voor de dag halen, want Garth Brooks-cover If Tomorrow never Comes maakt bij sommigen ook de nodige emoties los. Als een artiest voor een groot publiek een gevoelige ballad speelt wil het vaak wat onrustig zijn, maar in deze setting is het spelen van deze songs een schot in de roos.
Mick Stender heeft dan ook gekozen voor een goede opbouw in zijn set. Eerst even vol het gaspedaal intrappen, even wat terugnemen om vervolgens weer de rock ’n roll en country door de zaal van de Groene Engel te laten schallen. De uptempo tracks Don’t Touch The Hair en Girl Behind The Bar nodigen wel uit om een dansje te maken, maar het blijft nu beperkt tot klappend vanaf het stoeltje. De aandacht verslapt echter geen moment en dit is ook een verdienste van zijn band, wat heeft Mick Stender goede muzikanten om zich heen weten te verzamelen.
De show in de Groene Engel gaat dan ook in een razend tempo voorbij, maar niet voordat zanger Mick een aantal personen heeft bedankt. Zo brengt hij een muzikale ode aan zijn opa, bedankt hij zijn familie, fans en crowdfunders voor het vertrouwen en mag ook een dankwoordje aan zijn manager niet ontbreken. Tevens maakt hij logischerwijs even reclame voor de EP die in een hoek te koop is op cd en vinyl. Na deze dienstmededelingen is de show nog niet gedaan. Vol trots kondigt hij nog twee nummers en verklapt stiekem al dat een toegift niet zal uitblijven. Mick Stender is een groot fan van Johnny Cash en om de muziek van The Man In Black te eren speelt hij vol overgave Folsom Prison Blues.
De bezoekers in Oss kunnen dan ook terugkijken op een te gekke show Wat spatte de energie van het podium, ze hebben werkelijk alles gegeven. Het is dan ook best jammer dat er door de regelgeving niet meer bezoekers getuige mochten zijn van deze performer. Gelukkig staan er nog een aantal optredens op de planning en als deze in deze onzekere tijden allemaal mogen doorgaan kunnen velen alsnog genieten, want eigenlijk willen we wel hetzelfde als de titel van zijn EP: “Let’s Rock ’n Roll Again”
Foto’s door Tamara Hoppenbrouwers – T-Photography

Related posts

Wolfmother + The Picturebooks – Doornroosje (Nijmegen) 11/07/2024

Down The Rabbit Hole 2024: Zondag (Groene Heuvels) 07/07/2024

Down The Rabbit Hole 2024: Zaterdag (Groene Heuvels) 06/07/2024