Home » Millenium – A New World

Millenium – A New World

door Edwin Knip
157 views 2 minuten leestijd

Rock zonder fratsen in de categorie New Wave Of British Heavy Metal.
Alhoewel de band al in 1982 werd opgericht door zanger Mark Duffy en gitarist Pete McArdle. Op het compilatie album Pure Overkill dat uitgebracht werd door Guardian Records staan de eerste drie nummers van de band. Het debuut album volgt in 1984 en is tegenwoordig moeilijk te vinden. In 1988 stopt de band om in 2015 weer bij elkaar te komen. De band rond Duffy gaat dan verder met de originele leden Dave Hardy op gitaar en Steve Mennell op de drums. De band wordt gecompleteerd met gitarist Will Philpot en bassist Andy Fisher. Er worden live shows gegeven op onder andere Brofest, Live Evil en Mearfest. Hierna wordt in februari 2017 het derde album opgenomen in de Coach House Studios in Frankrijk.
In 2019 heeft de band een gewijzigde samenstelling, Duffy en Philpot zijn nog aan boord, de andere leden zijn vervangen. Zo zien we nu gitarist Kenny Nicholson, drummer Nigel Waterfall-Brown en bassist Paul Simpson als bandleden. Deze vijf hebben het vierde album A New World ingespeeld, een album met stevige metal riffs en een dikke knipoog richting de NWOBHM van de jaren tachtig.
Het album opent met Give Me A Sign, gevolgd door World War 3. Beide zijn stevige, ruige nummers overgoten met rauw gitaarspel. De stem van Duffy sluit daar naadloos bij aaan, rauw en ongepolijst. King Of Kings begint met een aanstekelijke intro, en deze melodielijn volgt eigenlijk het hele nummer. Assassin is het nummer dat de aandacht trekt op het album, zowel tekstueel als muzikaal springt het nummer er op de één of andere manier toch tussen uit. Toch is het niet erg afwijkend ten opzichte van de andere nummers, maar het heeft iets.
Met Kill Or Be Killed, Obsolete en Victory gaat het album richting het einde. Als de bijna vijftig minuten zijn volgemaakt is de conclusie dat de band een aantrekkelijk, stevig, rock album heeft neergezet. Live zal de band ongetwijfeld een strakke show neerzetten, en met vier albums in de achterzak mag het geen probleem zijn om een goed uitgebouwde set neer te zetten. De band bewijst met dit album dat er wel degelijk bestaansrecht is.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00