Home » Metallite – Biomechanicals

Metallite – Biomechanicals

door Edwin Knip
136 views 2 minuten leestijd

Twee jaar na het verschijnen van het debuut album komt de Zweedse band Metallite terug met een nieuw album en een nieuwe zangeres.
Erica Ohlsson is de nieuwe zangeres, zij zorgt voor de vocalen op het nieuwe album dat in de categorie modern melodic metal geplaatst wordt. Er wordt voorzichtig een vergelijking gemaakt met Within Temptation qua overweldigende storm van energie die loskomt bij de band. Gitarist Edwin Premberg licht toe dat alles net even anders ging dan bij het debuut of anders dan bij andere modern metal bands. Alles wat voorheen op tien stond, is nu op elf gezet, overal is een tandje bijgezet. Een uitgebreidere productie en nog meer aandacht voor het schrijven van de nummers.
Het nieuwe album kent meer elektronische elementen die sferische lagen in de nummers toevoegt. Het album is geproduceerd door Jacob Hansen (Volbeat, Amaranthe). De elf nieuwe titels zorgen voor drie kwartier luisterplezier.
Far From The Sanctuary is het eerste nummer en vanaf het begin vallen de toetsenpartijen op. Het tempo ligt hoog, het is een snel en melodieus nummer. In het nummer Apocalypse ligt het tempo net zo hoog, de band houdt de gang er lekker in. De stem van Ohlsson is helder en aangenaam om naar te luisteren. Het refrein is slim geschreven, het nestelt zich al snel in je hoofd.
In het nummer Breakaway neemt de band af en toe wat gas terug. Er zijn wat tragere gitaar riffs en zelfs nog even een korte solo. En ondertussen zingt Ohlsson onvermoeibaar door. De band houdt tot en met het afsluitende Victory Or Death het tempo er verder weer goed in. Het hele album is als geheel een mooie presentatie van Ohlsson en mede muzikanten. De keuze voor Ohlsson heeft zeer goed uitgepakt en zorgt er mede voor dat dit nieuwe album meer dan alleen maar aangenaam is. Sterker nog, het is een uitstekende opvolger van het vorige album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00