Home » Mindfar – The Dark Tower

Mindfar – The Dark Tower

door Edwin Knip
232 views 1 minuten leestijd

Een symfonische samenvatting van en eerbetoon aan de Dark Tower reeks van schrijver Stephen King.
De film draait op dit moment in de filmzalen, en nu is er ook een symfonische rockversie van het meer dan 2.000 pagina’s tellende verhaal. De twee leden van Mindfar, zanger/toetsenist Walter Bosello en gitarist/bassist Armando De Angelis werken zich in ruim vijftig minuten door het verhaal. Dat is dus wel een hele korte samenvatting. The Gunslinger opent met de openingszinnen van het werkelijke verhaal, en wordt de hoofdpersoon voorgesteld. In The Drawing Of The Three worden de andere hoofdpersonen toegevoegd en voorgesteld.  Het nummer is wat steviger dan het openingsnummer.
Er komen dan nog zeven nummers voordat we bij het eind van het verhaal zijn in The Dark Tower. Het album kent vele langere instrumentale stukken die goed in elkaar zitten. Af en toe luchtig, dan weer dreigend en harder al naar gelang de verhaallijn gaat. De stem van Bosello is op het randje, het is geen stem waar je met veel plezier twee uur lang naar gaat luisteren. Ook valt de muzikale afwisseling wat tegen.
Al met al een album dat leuk is voor de liefhebber en misschien ook voor een hardcore fan van Stephen King. Het is echter geen spannend album geworden, en dat komt mede omdat je zo’n lang verhaal niet in tien nummers kunt samenvatten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00