Home » Night – Raft Of The World

Night – Raft Of The World

door Edwin Knip
90 views 1 minuten leestijd

Lekkere stevige gitaarrock uit Zweden gebaseerd op NWOBHM uit de jaren tachtig.
Negen stevige rocknummers staan er op het derde album van de band Night. Muzikaal nog steeds leunend op de New Wave Of British Heavy Metal sound, en voorzien van wat meer donkere, sinistere teksten. De vier leden tellende band is al vanaf 2011 bezig op het muzikale front en weet nog steeds nieuw publiek te vinden. Fire Across The Sky is een lekkere opener, stevige rock riffs en een goede melodielijn. Hierna volgen Surrender en Under The Gallows. Deze laatste heeft lekkere intro met gitaar en drums.
Negen nummers staan er op het album, iets meer dan veertig minuten muziek. In Omberg komt er even een rustpuntje op het album, langzaam en traag glijdt het nummer voorbij. Daarna gaat het in Time en Strike Of Lighting gewoon weer door in een hogere versnelling. Het is allemaal geen ingewikkelde, complexe muziek, maar de nummers vormen wel een geheel. De nummers leunen zwaar op de gitaarpartijen, de zang heeft een wat ondergeschikte rol. Pakkende melodieën en goed doordachte refreintjes zorgen er voor dat de nummers in je hoofd blijven hangen.
Negen nummers lang laat Night horen dat de band nog steeds iets te vertellen heeft, en dat doet de band goed. Een meer dan goed album dat bij de liefhebber van dit genre zeker in de collectie past.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00