Home » Miracle vzw presents Miracle Metal Meeting 2020!

Miracle vzw presents Miracle Metal Meeting 2020!

door Maurice van der Zalm
120 views 3 minuten leestijd

(foto: Dirk Behlau)
Na een eerste geslaagde editie met o.a. Channel Zero als headliner en de roep van het publiek naar een 2de editie hebben we beslist om er volledig voor te gaan! Er komt dus een nieuwe Miracle Metal Meeting.
Deze 2de editie gaat door op zaterdag 19 september 2020 in de Brielpoort in Deinze.
We blijven bij onze ambitie om een kleinschalig maar kwalitatief festival te organiseren met in hoofdzaak Belgische bands.
Een kwalitatief festival vraagt ook om goeie headliner en het bleek een pak moeilijker dan verwacht om die in België te vinden. Daarom hebben we ervoor gekozen om voor een buitenlandse headliner te gaan. Voor de rest van de line-up programmeren we net als vorig jaar uitsluitend Belgische bands.
Er zullen ook méér bands zijn dan vorig jaar. Op de eerste affiche stonden 5 bands en 2 DJ’s. In 2020 worden de DJ’s vervangen door extra bands. 7 bands in totaal dus, waarvan 6 Belgische en 1 buitenlandse headliner.
Vandaag maken we onze headliner bekend. Dit is niemand minder dan de Amerikaanse trashmetalband Sanctuary.
Nadat ze dit jaar (2019) op Headbangers Open Air in Duitsland speelden, wat het Europees debuut was van de groep met de nieuwe zanger Joseph Michael, heeft SANCTUARY tussen enkele concerten door in een studio in Duitsland gekampeerd om aan songs te werken voor een nieuw album.
SANCTUARY’s vierde studio album zal gereleased worden in de 2de helft van 2020 en zal songs als “We are the Fallen”, “Not of the Living” and “Blind” bevatten. De songs zijn geen terugkeer naar noch het verlaten van de klassieke SANCTUARY sound.
Zanger Joseph Michael merkt op : “Lenny en ik hebben de nodige tijd genomen om elkaar te leren kennen als songwriters alvorens echt te beginnen graven en het album te beginnen schrijven. Warrel en Lenny waren zo’n magische combinatie en ondanks het feit dat het onmogelijk is om dat terug te krijgen, hebben we toch iets unieks uitgewerkt dat nog steeds vertrouwd zal aanvoelen voor de ‘die hard’-fans. We streven er naar om onze muzikale mogelijkheden op een bepaalde manier te laten samensmelten zodat we de fans iets nieuws kunnen brengen zonder aan het DNA te raken dat de band onderscheidt van anderen.”
In 2020 is het trouwens 30 jaar geleden dat hun iconische album “Into The Mirror Black” (https://open.spotify.com/album/IntoTheMirrorBlack) op de wereld werd losgelaten. Dit zal ongetwijfeld te merken zijn in de setlist.
De line-up van Sanctuary bestaat uit :

  • Joseph Michael : zang
  • Lenny Rutledge : gitaar
  • Dave Budbill : drums
  • George Hernandez : basgitaar
  • Joey Concepcion : gitaar

Website Sanctuary : http://enterthesanctuary.com/
Facebook Sanctuary : https://www.facebook.com/sanctuaryfans/
Over Miracle vzw
Miracle vzw is ontstaan vanuit de ambitie om Deinze terug op de kaart te zetten als concertstad. Deinze heeft immers een rijke geschiedenis op dit vlak met concerten van o.a. U2, Simple Minds, Dire Straits en vele andere wereldbands.
We zijn er ons van bewust dat dit niet meer haalbaar is in een tijd waar dergelijke bands ganse voetbalstadia laten vollopen, maar we zijn er wél van overtuigd dat we in de Brielpoort met succes concerten kunnen organiseren voor de betere Belgische band én ook wel voor bepaalde internationale artiesten. Niet iedereen rijdt immers naar Brussel of Antwerpen om een concert mee te pikken.
De Brielpoort is de ideale plaats om mensen uit Oost- en West-Vlaanderen de kans te bieden om een kwalitatief concert mee te pikken dicht bij huis. De goede ligging en bereikbaarheid van De Brielpoort speelt op dat vlak sterk in ons voordeel.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00