Home » Skillet – 013 (Tilburg) 12/12/2019

Skillet – 013 (Tilburg) 12/12/2019

door eilish@rockportaal.nl
463 views 3 minuten leestijd

Ze zijn in Nederland steeds groter geworden, zo groot dat ze zalen uitverkocht krijgen. En zo groot dat ze op festivals stonden als Graspop en Pinkpop. Ook vanavond staan ze weer in een uitverkocht 013. De Christian-rockband Skillet. Helaas konden er veel mensen uiteindelijk niet bij zijn door problemen met het openbaar vervoer, maar de band speelde net zo enthousiast als ze voor een stampvolle zaal hadden gedaan.
Skillet brengt de mannen van Devour The Day mee als support, een Amerikaanse hardrock band die gestart is door twee overgebleven leden van Egypt Central. Een lekkere opwarmer, die de zaal meteen goed in de stemming krijgt. De talrijke riffs die voorbij kwamen maakten de nummers lekker herkenbaar en catchy. Of een Nirvana cover nou nodig was, is een ander verhaal, maar ze speelden het in ieder geval wel erg goed.
Tijd voor Skillet om de harten van het publiek te winnen. Daar is niet veel voor nodig, aan het applaus te horen wanneer de band opkomt. Zelf zijn de artiesten gelukkig even enthousiast. Misschien zelfs nog iets meer. De nummers die de band speelt zijn erg gevarieerd, met nieuwere tracks als ‘You Ain’t Ready’, maar ook met oudere zoals ‘Whispers In The Dark’. Er is geen nummer bij dat niet mee wordt gezongen door de fans, die trouw elk woordje van de lyrics uit hun hoofd lijken te kennen.
De show die de muzikanten opvoeren is zeker spectaculair te noemen. Frontman John Cooper krijgt zelfs zijn eigen rookmachines om zijn armen gebonden, die elke keer rook de lucht in schieten als hij zijn handen omhoog steekt. Helaas worden die na een kwart van het nummer alweer door een paar leden van de crew verwijdert. Een grote show neer willen zetten is prima, maar het is wel een beetje zonde als het publiek daardoor de crewleden zowat even vaak op het podium ziet als de muzikanten zelf. Daarbij hadden de speeches wat minder gemogen, evenals het gebruik van de term ‘Rock-‘n-roll’. Maar dat is natuurlijk ook gewoon een beetje Amerikaans.
Toch komt de band oprecht en dankbaar over tegenover hun fans en dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait. De woorden van Cooper zijn respectvol en liefdevol, zowel tegenover de toeschouwers als de rest van de band, waaronder zijn vrouw Korey Cooper. De artiesten staan op de stage met energie voor tien, dat mag zeker gezegd en gewaardeerd worden. Ze laten zich niet ontmoedigen door een tegenvallende opkomst. Nou scheelt het natuurlijk wel dat dit een duidelijke reden heeft, maar de fans die vast staan op Station Eindhoven of een ander station in de omgeving zullen zeker balen dat ze niet aanwezig konden zijn. Skillet heeft vanavond een sterke performance neergezet voor de liefhebbers en heeft weer eens bewezen dat je als band na 23 jaar nog steeds net zo geliefd kan zijn bij jouw fans.


 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00