Home » Mirrorplain – Lost In Paradise

Mirrorplain – Lost In Paradise

door Eric van den Bosch
413 views 2 minuten leestijd

Mirrorplain - Lost In Paradise coverIn het cd-boekje van Lost In Paradise worden naast de teksten netjes crowdfunders genoemd die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van dit album. Blijkbaar was er toen geen ruimte meer voor redelijk essentiële informatie als de naam van de producer en zelfs de namen van de bandleden van Mirrorplain ontbreken geheel. Nou is online best te vinden wie de zes Duitse jongelingen in kwestie zijn, maar gek is het wel.
Lost In Paradise is hun tweede album en het moet gezegd worden dat de band en producer Hilton Theissen er een strak klinkend album van hebben gemaakt. Muzikaal worden zorgvuldig verschillende stijlen afgevinkt: de gitaren zijn hakkende metalgitaren, de songs zijn catchy – hoewel door de kamerbrede toetsen soms ook wel op het gladde af – en zanger Christian Döring hanteert vooral zanglijnen zoals we die kennen uit de metalcore. Het recept is steeds min of meer hetzelfde: in drie tot vijf minuten wordt met er hakkende riffs naar een meebrulrefrein toegewerkt. Ook het titelnummer, dat begint als ballad met fraai gitaargetokkel, gaat na anderhalve minuut naar de grote riffs en de meebrulrefreinen.
In rock en metal is er doorgaans speciale aandacht voor de intro’s en daar heeft Mirrorplain wel een handje van. Het intro van Judgement Day is fraai, net als dat van Lost In Paradise. Hoewel het compositorisch allemaal best goed in elkaar zit, is het op een paar tracks na wel wat formulematige Duitse powermetal zoals die er al aardig wat te vinden is, zij het hier met een modern metalcorerandje. Is dat erg? Welnee, er is een publiek voor en dat publiek zal zich met Lost In Paradise prima vermaken. Een headlinetour zie ik er alleen voorlopig niet van komen, maar voorprogramma’s en festivaloptredens zijn er al volop te vinden.
Qua stijl zijn hun huidige tourpartners niet onlogisch. Mirrorplain is momenteel te zien in het voorprogramma van Firewind en Queensrÿche: 3 augustus in de Effenaar in Eindhoven, 9 augustus op het Alcatraz Festival in Kortrijk en op 19 augustus op In The Grave in Leeuwarden.

Mirrorplain website

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00