Home » Mondvolland – Kwade Vaart

Mondvolland – Kwade Vaart

door erik@rockportaal.nl
171 views 2 minuten leestijd

Uiteindelijk komt er aan alles een einde…  Geldt helaas dus ook voor het Gelderse Mondvolland. Met een afscheidsconcert en het tweede volledige album Kwade Vaart zet Mondvolland na acht jaar een punt achter haar carrière.  Verduveld jammer als je het mij vraagt want met dit album laten ze maar weer eens mooi zien dat ze een flink potje eigenzinnige black metal met folk invloeden kunnen maken.
Het eerst nummer Vuurkeals trapt rustig af met akoestisch gitaar en weet met een typische Black Metal riff de spanning op te bouwen naar het intense tweede nummer Duivelshuis,  een venijnige track met een flinke dosis agressie.  Wat me vooral opvalt is dat deze plaat lekker afwisselend is en hierdoor iedere keer weer spannend is. Of het nu het zeer dramatische Broedermoord, het felle Ravenhorst of het melancholische Tegen Het Einde betreft: de duistere, miserabele Nederlandse teksten in combinatie met de bezwerende uitgesponnen muziek zorgen voor een intense “Kwade Vaart”.  De productie is prima, zanger/bassist Mickeal  heeft een prima zangstem en op stoom een geweldige strot en weet samen met de andere heren van Mondvolland een intrigerend en vooral uniek geluid op je gehoor af te schieten.
Kwade Vaart laat nogmaals zien dat de heren van Mondvolland prima muziek kunnen maken. Een duistere, grimmige, melancholische en vooral sferische plaat welke je beklijft en niet los wil laten.  In november geven de heren hun laatste concert. Gaat daar bij zijn en geniet nog één keer van al het moois wat deze unieke maar helaas ondergewaardeerde band te vertellen en live te vertolken heeft. Kun je gelijk deze plaat aanschaffen want deze is zeer zekers het aanschaffen waard!
Track list :
1. Vuurkeals
2. Duivelshuis
3. Ravenhorst
4. Wanneer de hemel bloedt
5. Broedermoord
6. Mechteld
7. Tegen het einde

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00