Home » The Sixxis (Vladdy Iskhakov) – Je moet klaar zijn wanneer het zover is

The Sixxis (Vladdy Iskhakov) – Je moet klaar zijn wanneer het zover is

door Maurice van der Zalm
131 views 7 minuten leestijd

cover The Sixxis Hollow ShrineThe Sixxis bestaat sinds 2006, maar pas in 2014 leverde de band hun debuutcd Hollow Shrine af. Een cd met een bijzonder geluid die het beluisteren meer dan waard is. Zanger, gitarist, violist en toetsenist Vladdy Iskhakov vertelt hieronder wat meer over de band.
Allereerst wil ik je complimenteren met jullie nieuwe cd Hollow Shrine. Hoe wordt er op gereageerd?
Vladdy: De reacties op de cd zijn tot dusver erg goed te noemen. Zowel onze fans als de media schijnen de cd heel goed te vinden. We zijn dan ook heel gemotiveerd om deze (nieuwe) nummers ook live te gaan spelen op het podium.
Hollow Shrine is jullie debuutcd. Eerder in 2012 hebben jullie wel al een EP uitgebracht. The Sixxis zijn echter in 2006 opgericht. Waarom heeft het zo lang geduurd?
Vladdy: We hebben veel tijd nodig gehad, en genomen, om te groeien als band enerzijds, maar ook als muzikanten anderzijds. We hebben de tijd gebruikt om ons geluid vorm te geven zoals het nu te horen is. In deze ‘business’ moet je klaar zijn wanneer je de mogelijkheid wordt geboden om een cd uit te brengen. We hebben ervoor gezorgd dat we er echt klaar voor waren voor het geval dat zou gebeuren.
Wie zijn The Sixxis eigenlijk en wie is Vladdy Iskhakov?
Vladdy: The Sixxis is een band die bestaat uit een aantal topmuzikanten en gestart is door Vladdy Iskhakov (zang, gitaar,viool, keyboard)
En wat was de reden om The Sixxis in het leven te roepen?
Vladdy: De belangrijkste reden om The Sixxis te starten is het feit dat we het allemaal zo leuk vinden om muziek te spelen. Er zijn veel mensen die niet in staat zijn om om te gaan met de prijs en de offers die gevraagd worden wanneer je in een band speelt. De brandstof van het doorspelen komt omdat we er gewoon van houden om samen te spelen en we hebben daarbij een diep respect voor elkaar in de band.
Op Hollow Shrine zijn de teksten boodschappen van een ziel die schreeuwt om spirituele ontwaking en bewustwording. Wat wil je zeggen met deze woorden?The Sixxis band photo 2
Vladdy: Ieder persoon op deze wereld heeft zo zijn worstelingen in het leven. Heel vaak komen deze worstelingen voort uit de keuzes die we maken iedere dag en die ons beïnvloeden in wie we zijn op een moreel en spiritueel niveau. De teksten op deze cd gaan over deze zaken. Het meest goede voorbeeld hiervan is het nummer Weeping Willow Tree. Dit nummer is eigenlijk een gesprek in het hoofd bij iemand die eigenlijk klaar is om ‘de trekker over te halen’.
Toen ik jullie cd beluisterde hoorde ik wat invloeden van Living Colour, Chris Whitley en zelfs Alan Parsons. Zijn deze namen een inspiratie voor de band?
Vladdy: Nou niet meteen. De invloeden van de band komen meer van bands als Alice In Chains, Soundgarden, Rush en Muse. Veel mensen vinden echter ook andere invloeden in de muziek van The Sixxis.
Ik zou jullie muziek willen omschrijven als progrock, maar hoe zou jij het geluid willen omschrijven?
Vladdy: Voor ons spelen we een origineel geluid. Er zijn de nodige zaken in onze muziek die niet in een hokje te plaatsen zijn behalve dan onder de noemer ‘Rock’. Wanneer ik toch een omschrijving zou moeten maken, zou de term ‘progeressieve grunge’ waarschijnlijk het beste passen bij de nummers.
Zoals al eerder is opgemerkt gaat jullie muziek veel over emoties. Wat is het belangrijkste doel dat je bij de luisteraars teweeg wil brengen?
Vladdy: We willen graag dat ze gewoon luisteren naar onze muziek en dat ze onze optredens komen ervaren. Het belangrijkste, betreffende de luisteraars, is dat ze de muziek als echt ervaren en niet als een of ander nepbandje.
Voor de productie koos je voor David Bottrill. Waarom juist hij?
Vladdy: David is gewoon een geweldige producer met een aanzienlijke cv. We voelden gewoon dat hij de juiste man was om Hollow Shrine te produceren, omdat hij met zoveel verschillende muzikanten al heeft samengewerkt en ze in staat stelde om een geweldig geluid neer te zetten. We kunnen niet genoeg aangeven hoe goed het was om met David samen te werken. Aan het eind hadden we ook allemaal het gevoel dat we tijdens het opnameproces enorm gegroeid waren als muzikant.
De afgelopen maanden hebben jullie veel live gespeeld. Hoe heb je bijvoorbeeld de optredens met Spock’s Beard ervaren.
Vladdy: De jongens van Spock’s Beard zijn ook stuk voor stuk geweldige muzikanten. We hebben het heel goed met hen gehad en we hebben genoten om hen te zien spelen voor drie weken lang. Ze zetten een hele goede liveshow neer en we hebben een groot aantal dingen gezien die zij deden die wij ook zouden kunnen doen tezijnertijd. Het was heel leerzaam om hen bezig te zien.
The Sixxis bandphoto 2014 hi-resNaast de tour met Spock’s Beard zijn jullie ook uitgenodigd door The Winery Dogs om samen met hen te spelen. Kun je ons meer vertellen over deze relatie en hoe reageerde JBake op het feit dat hij samen mocht drummen met één van zijn invloeden?
Vladdy: Allereerst leek de mogelijkheid een losse flodder, maar toen onze manager onze muziek aan Mike Portnoy liet horen kregen we meteen een reactie van hem. Mike vond onze nummers goed en wilde ons hebben voor de Europese tour. Later zijn we ook nog mee geweest op de tour in de Verenigde Staten. Onze relatie is erg goed. Het was werkelijk ongelooflijk om deze jongens iedere avond te mogen zien spelen. En ik denk dat iedere drummer ter wereld er alles voor over zou hebben om samen met Mike Portnoy op één podium te mogen staan. JBake is daarop geen uitzondering. Hij heeft er dan ook heel erg van genoten.
Ik las trouwens in jullie biografie dat ieder lid van de band een eigen kleur aan de composities toevoegt. Hoe zou je elk individueel lid willen omschrijven, muzikaal én persoonlijk’?
Vladdy: Dat is een moeilijke vraag. Ieder lid van de band komt uit een compleet ander cultureel, etnisch en religieus milieu. We zijn allemaal opgegroeid met verschillende stijlen muziek variërend van klassiek tot gospel, blues, rock, jazz, fusion. Je zou erachter kunnen komen wanneer je een paar dagen met ons op pad zou gaan en zien hoe we met elkaar omgaan. Ons geluid heeft van iedereen wat persoonlijke invloeden. Wanneer we aan het werk gaan en aan een nummer werken, hebben we zoveel verschillende ideeën en dat maakt het best wel eens lastig. Het is bovenal een bijzondere samenwerking.
Zijn er nog bijzondere plannen voor de toekomst?
Vladdy: Ik hoop dat we veel en veel mogen gaan optreden en wanneer we wat tijd over hebben gaan we verder met het ontwikkelen van onze liveshow. Als voorprogramma waren we gelimiteerd in het aantal instrumenten dat we mee konden nemen, dus ik hoop dat we het wat kunnen gaan uitbreiden in de toekomst. En daarnaast werken we alweer aan nieuwe nummers voor de volgende cd.
The Sixxis Logo 1

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00