Home » Mooneye – Mooneye

Mooneye – Mooneye

door Filip van der Linden
191 views 2 minuten leestijd

Vlaanderen heeft zijn eigen Jake Bugg. Het moet nog wat groeien, maar wat Michiel Libberecht laat horen op de eerste EP van zijn band Mooneye, wijst alvast in die richting. Libberecht heeft een heel mooie stem waar zowel rockliefhebbers als tienermeisjes voor zullen vallen. Warm, vol vertrouwen en vol verwachting. Tel daarbij op dat de jongeman het in de vingers heeft om een waarachtige, doorleefde rocksong neer te pennen, en je weet dat het alleen een kwestie van tijd is voor deze parel door de rest van de wereld zal ontdekt worden.
 
Het label schuift Ryan Adams en Beck naar voren als referenties, maar denk toch  vooral aan een jonge Mark Lanegan en ook in de richting van populaire retrorock-acts als Miles Kane, Tom Odell en George Ezra. Vooral die gitaarsound zorgt voor die halve retro-toets. De vooruitgeschoven single Thinking About Leaving is al mooi, maar misschien zelfs niet de beste track van deze EP. This Thing en Time To Move Away From Here zijn moderne, warme retro zoals Amy Winehouse en Lana Del Rey die ook uit de losse pols schudden. Op de doomy intro van Black River toont de rest van de band dat ze klaar zijn om dit talent te helpen ontbolsteren.
 
I Don’t Believe The Times Have Changed wordt door producer Pascal Deweze misschien iets te nadrukkelijk in de richting van Broken Glass Heroes geduwd, maar ook in die jas is het minutenlang genieten van deze Mooneye.
 
Mooneye komt nog maar net aan de oppervlakte, maar als deze band de lat even hoog legt voor een volledig album dan hebben we alvast iets om naar uit te kijken.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00