Home » Moonlight Desires – At The Movies

Moonlight Desires – At The Movies

door Filip van der Linden
133 views 2 minuten leestijd

Moonlight Desires brengt hardrock-versies van popnummers. Dat leverde de Canadezen reeds fraaie albums op als Just The Hits. Hun nieuwe EP At The Movies laat ons met een dubbel gevoel achter: leuk concept, maar het had wat meer mogen zijn.
Aan het concept is niets mis. De band neemt een handvol popnummers die bekend werden dankzij films uit de jaren ’80 en giet die in een hardrockjasje. Drie keer vol in de roos. Een eerste keer met Peter Cetera’s Glory Of Love uit de Karate Kid Part 2, een tweede keer met Eric Carmen’s Hungry Eyes uit Dirty Dancing en een derde keer met Don’t You Forget About Me van de Simple Minds uit de Breakfast Club. Geen versies die grenzen verleggen of die je plots helemaal anders naar die tracks laten luisteren. Wel leuk, maar ook niet meer dan dat.
De vierde cover is The Goonies R Good Enough van Cindy Lauper uit The Goonies. Zowel de film als de single hebben nauwelijks sporen nagelaten in Nederland, waardoor het At The Movies-concept van Moonlight Desires hier flink water maakt.
En dan zit deze EP er al op en dat is misschien nog de grootste zwakte. Na drie nummers ben je mee in het concept en gaan je hersenen aan het werk, zodat je je al zit af te vragen welke nummers gekozen werden van Flashdance, Footloose of  Top Gun.  En waar blijft Glenn Frey’s The Heat Is On uit Beverly Hills Cop of Ray Parker Jr’s Ghostbusters? Er was zeker genoeg materiaal om een volledig album mee te vullen. Met slechts vier covers lijkt dit vooral op een heel goed idee dat slechts half uitgewerkt is.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00