Home » The Troops Of Doom – The Rise Of Heresy

The Troops Of Doom – The Rise Of Heresy

door Filip van der Linden
285 views 2 minuten leestijd

Het Braziliaanse The Troops Of Doom houdt ervan om je op het verkeerde been te zetten. Met doom(metal) heeft de band niks te maken. Ze willen old school death brengen, in de stijl van – zeggen ze zelf – Sepultura, Sodom, Kreator en Slayer. Ik heb het nog even snel gecontroleerd op wikipedia en zo, maar dat zijn allemaal thrashbands. Possessed en Death vinden ze ook nog leuk. En verwarring zaaien dus ook.
Dus toch maar even luisteren naar hun debuut-EP The Rise Of Heresy. Daar staan vier eigen tracks op en twee covers van Sepultura (Bestial Devastation en – je raadt het nooit – The Troops Of Doom). Niet zo gek als je bedenkt dat opper-Trooper Of Doom Jairo Guedz nog een hele tijd bij die band gespeeld heeft en er meeschreef aan die nummers.  De invloed van oldschool thrash is op deze EP merkelijk groter dan die van oldschool death en de aanpak van deze Brazilianen is dan ook helemaal anders dan pakweg die van Living Gate, het Belgisch-Amerikaanse projectje met bandleden uit verschillende genres en bands, dat net zo wil refereren naar oldschool death.
Dat ze wat onduidelijk zijn over de marsrichting wil nog niet zeggen dat het geen goede EP is. Integendeel. Het materiaal is heel pittig en knisperend fris en het lijkt alsof het in een studio van 30 jaren terug werd opgenomen. In de lyrics en de composities is het allemaal weinig vernieuwend, maar dat was nou net de bedoeling. Als ik er eentje moet aanduiden die als ambassadeur kan dienen voor de hele EP, dan misschien Whispering Dead Words.
Als je lak hebt aan mooi afgebakende genres en als je hart sneller gaat slaan van het oudste werk van Slayer en Sepultura, dan moet je deze EP van Troops Of Doom ook eens een paar luisterbeurten geven.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00