Home » Moonshine Moaner – Life Bites

Moonshine Moaner – Life Bites

door Edwin Knip
307 views 2 minuten leestijd

Melodieuze rock van eigen bodem met aanstekelijke melodieën.
De band wordt in 2017 opgericht door gitarist Joop Wallerbosch en zanger Mark Barneveld. Met drummer Wybren Grooteboer en bassist Rowdy Lemaire is de band compleet. De heren kennen elkaar al ruim dertig jaar en hebben ieder voor zich in diverse coverbands en andere projecten gespeeld.  De band gaat aan de slag met enkele ideeën voor nummers, ze repeteren de nummers live en sommige vallen af, sommige worden aangepast.
De opnames voor het debuut beginnen in 2019 en worden in 2020 afgerond in een oude koeienstal die Wallenbosch had omgebouwd tot een studio. Vanaf de eerste tonen van The Hurt zit je er als luisteraar meteen lekker in, hoor ik nu een verre benadering van Deep Purple’s Smoke On The Water? Ach wat maakt het, het is een heerlijk rocknummer. Meer gitaarwerk met lekkere riffs komen langs in het nummer Sun. Het zijn nummers die live direct voor een goede sfeer gaan zorgen.
Wicked Game is een wat rustiger nummer, Barneveld zingt langzaam en ingetogen zijn teksten. Ook de muzikale begeleiding heeft het tempo laten schieten, langzame riffs en loom basspel zorgen even voor een rustig moment op het album. In het nummer Love, Peace And Happiness gaat het tempo omhoog, het is een opgetogen nummer dat rock en de hippietijd een beetje met elkaar doet versmelten.
Na ruim veertig minuten is het laatste nummer Skinny Girls afgelopen. De band heeft tien sterke nummers op het debuutalbum staan en als de band dit niveau weet te evenaren op een volgend album of tijdens live shows dan gaan we nog heel veel plezier beleven aan Moonshine Moaner. Onthou die naam!
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00