Home » Crescent Lament – Land Of Lost Voices

Crescent Lament – Land Of Lost Voices

door Edwin Knip
188 views 2 minuten leestijd

Symfonische metal van de female fronted band Crescent Lament uit Taiwan.
Goed oplettende lezers zullen de naam herkennen van het Metal Female Voices Fest uit 2016 waar deze band optrad. Het nieuwe album is een blikvanger, zelfs voordat je het schijfje er uit haalt. De verpakking ziet er fantastisch uit, bijna het dubbele formaat van een jewel case en als je de flappen links en rechts openklapt kun je de teksten zowel in het Engels als in het Taiwanees teruglezen. Ik besluit om het Engelse exemplaar te lezen.
Het nieuwe album is pas het derde album van de band die al in 2007 werd opgericht. De band  bestaat uit zangeres Muer Chou die met haar heldere klanken licht weet te brengen in de duisternis die de band voort weet te brengen. Drummer Komet Chou, bassist Wick Hsu, gitarist Wat Chiu en toetsenist Sebastian Wei zorgen voor de muzikale begeleiding. En wat het heel speciaal maakt, bandlid Jedi Yeh bespeelt de erhu, een traditioneel Oosters strijkinstrument. De instrumenten die gebruikt worden zijn een mix van traditionele Taiwanese en Japanse muziekinstrumenten.
Het openingsnummer Gnawing Nightmare begint met het onheilspellend tikken van een klok. Het is een instrumentaal nummer dat zo maar onder een goede horror film zou passen. Hierna volgt Another Night Of Solitude waarin alle registers open gaan. Stevige gitaarwerk, beukende drums en hoge uithalen van Muer strijden om aandacht. De vocalen zijn in het Taiwanees maar tijdens het luisteren is dat van ondergeschikt belang. De muziek zit strak en gecompliceerd in elkaar. Zware metal riffs worden gecombineerd met lichte synthesizer klanken en overgoten door de erhu.
In nummers als Frosty Flower At Dawn hoor je overduidelijk Oosterse invloeden in de muziek en in bijvoorbeeld Another Night Of Solitude zitten wat koortjes die voor ons Westerlingen typisch Oosters klinken. Los van het instrumentale openingsnummer zijn de andere tien nummers zonder uitzondering goed in het gehoor liggende metalsongs. Ruig gitaarwerk, uptempo baswerk en galmende zang maken het geheel tot een aangename mix. Voor iedereen die eens wat nieuws wil horen, of gewoon nieuwsgierig is, is dit album een aanrader.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00