Home » Mordaehoth – Limburgian Pagan Madness

Mordaehoth – Limburgian Pagan Madness

door erik@rockportaal.nl
128 views 3 minuten leestijd

Alhoewel Mordaehoth al jaren actief is zal dit wellicht maar voor een enkele een bekende naam zijn. Dat is jammer want Mordeahoth heeft toch een aantal prima albums op zak. Voor wie Mordaehoth niet kent, is Limburgian Pagan Madness dan ook een prima kennismaking met deze Pagan Black Metal. Al sinds ’97 weet Sigwyrd, bezieler van deze band, terreur te zaaien in Limburg (en omstreken) en laat op deze compilatie een iets rauwere kant van zichzelf zien. En niet onverdienstelijk…
Limburgian Pagan Madness betreft dus  geen nieuw werk maar een compilatie van ouder werk afkomstig van demo’s Thor’s Wraak, Het Heilige Land Zal Branden en Among The Dead He Shall Remain.  Verwacht geen opnieuw opgenomen materiaal: voorzien van een Intro en Outro hebben we hier te maken met een zwik demo nummers welke gek genoeg wel voelen als  één geheel.
Limburgian Pagan Madness is een prima compilatie album geworden.  Vooral de lekkere duistere, sinistere en agressieve sfeer weet me erg te bekoren. Ondersteund met een gruizige, maar toch goed in het gehoor liggende productie is het dan ook genieten van ongeveer 35 minuten onheil op je trommelvliezen. Het is allemaal net wat feller en duisterder dan het recente werk van Mordaehoth.
Na een duister intro knalt The Night Side Of The Soul uit je speakers. Een prima te versmaden track waarbij snelle gitaarriffs, de prima strot van Sygwird, ondersteund door keyboard meteen weten te imponeren.  Hierna komt From The Highest Brand To The Deepest Roots wat eigenlijk hetzelfde doet en lekker wegluistert.  Met I Am The Waves, I Am The Storm wordt er in het begin wat gas terug genomen om vervolgens weer lekker agressief voor de dag te komen.  Dit om vervolgens met Is The Kult Destroyed weer aan snelheid te winnen. Naast eigen werk wordt er met The Dawn Will Never Come (Infernum) en een in Nederlandse taal gevoerde Waar de Bergtrollen Voor  Eeuwig Slapen (Isengard) een paar prima covers geboden.
Limburgian Pagan Madness is een fijne (compilatie) plaat geworden. Mij heeft het in ieder geval erg nieuwsgierig gemaakt wat deze band allemaal nog meer te bieden heeft dan de reguliere albums. Zekers een plaat welke ik vaker zal draaien en dat wil toch wel wat zeggen gezien het grote aanbod aan Black Metal releases. Ben je fan van het genre, dan is Mordaehoth haar Limburgse waanzin zeker het beluisteren waard. Wees er echter wel snel bij: deze plaat is streng gelimiteerd.
Tracklist:

1 Intro
2 The Night Side Of The Soul
3 From The Highest Branches To The Deepest Roots
4 I Am The Waves And I Am The Storm
5 Is The Kult Destroyed
6 Your Journey Has Begun
7 The Dawn Will Never Come (Infernum Cover)
8 Waar Bergtrollen Voor Eeuwig Slapen (Isengard Cover)
9 Outro

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00