Home » Mostly Autumn in Nederland

Mostly Autumn in Nederland

door Maurice van der Zalm
436 views 2 minuten leestijd

Gisteren stond Mostly Autumn nog in de Boerderij in Zoetermeer. Het kan zomaar zijn dat je dit (kerst)concert gemist hebt. Maar de band komt terug naar Nederland (en Duitsland) in het voorjaar.

Mostly Autumn:
Vrijdag 22 Maart De Pul Uden
Zaterdag 23 Maart  Poppodium de Nieuwe Nor Heerlen
Zondag 24 Maart Zentrum Altenberg Oberhausen
 
Mostly Autumn is sinds 1998 niet weer weg te denken uit de progressieve rock-wereld. De band  is afkomstig uit het Engelse York en werd in 1996 opgericht door Bryan Josh. Twee jaar later verscheen hun debuut album Geïnspireerd door groepen als Genesis en Pink Floyd weet de band in de loop der jaren een eigen sound te ontwikkelen. Kenmerkend voor Mostly Autumn is het progfolkgeluid. Keltische invloeden worden gecombineerd met symfonische, melodieuze passages en heavy elementen. Het gitaarwerk van Bryan Josh wordt vaak vergeleken met dat David Gilmour en Steve Hackett.
Naast Bryan Josh bestaat de band uit zangeres Olivia Sparnenn, toetsenist Iain Jennings, gitarist en zanger Chris Johnson, Angela Gordon op dwarsfluit, zang en toetsen, bassist Andy Smith en drummer Henry Rogers.
De band bracht onlangs een live dvd uit opgenomen in De Boerderij Zoetermeer en een live cd met verrassende nieuwe versies van oud werk opgenomen in de beroemde Abbey Road studios. Een nieuw album zit in de pijplijn.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00