Home » Alfa Bravo – ACID (EP)

Alfa Bravo – ACID (EP)

door Jochem van der Steen
377 views 2 minuten leestijd

Als je in de promotekst van een release leest ‘dark hardcore’ en voor fans van zowel Converge, KORN en $uicide Boy$ trekt dat toch wel je aandacht. Dus we gaven deze EP snel een luisterbeurt. En verhip, het klopt allemaal wel.

Alfa Bravo is een straight edge eenmansband en producer en mixer uit het engelse Stoke-On-Trent. Op deze EP werkt hij samen met gastvocalisten Clem Kmr (Frankrijk), I’m a jXke (Frankrijk), Marius (Mexico) end Thomas Kiser (VS).

Op ALPHA laat Clem een grunt horen over een hakkende, gruizige beat. Een tweede, pompende laag beats die klinken als een overstuur gegane hartslag en wat gitaargeluiden vullen die aan. Noem het een soort electronische death metal.

Op CHARLIE gaan spookachtige synthgeluiden  vooraf aan breakbeats en vocalen van de mysterieuze I’m a jXke die inderdaad wel heel sterk doen denken aan die van KORN’s Jonathan Davis. Het geheel doet daarom denken aan electronische vorm van de spookycore die later nu metal zou worden.

Op INDIA waart die nu metal geest weer een beetje door in de wat zeurderige vocalen van Marius die doen denken aan Taproot’s x. Vervolgens komen de beats weer die klinken als handgeklap met iets van dat spookycore tintje.

DELTA heeft spoken word over de beats gegooid waarin we gewaarschuwd worden voor de gevaren van AI. Dan klinkt een krachtige, waarschijnlijk uit de computer afkomstige riff en worden de vocalen schreeuwerig. En natuurlijk zijn er die beats.

Een gelaagde EP die laat horen dat het mogelijk is  electronische muziek te maken die ook metal fans kan aanspreken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00