Home » Mothers Finest – De Pul (Uden) 22/04/2017

Mothers Finest – De Pul (Uden) 22/04/2017

door marcel@rockportaal.nl
435 views 3 minuten leestijd

Soms zijn er van die gigs waar je eigenlijk niet goed van weet wat je er van moet verwachten. Wordt het druk, is het nog net zo goed als vroeger, krijgen ze de zaal een beetje aan het swingen. Nou, dat wordt al snel duidelijk: Mothers Finest vinkt nog steeds alle punten met verve af ! En dat in het 45e jaar van hun bestaan, met nog steeds 3 originele bandleden in hun gelederen staan ze in een uitverkochte De Pul in Uden. En ja, het dak gaat er af !
Mothers Finest laat zich al sinds 1972 niet graag in een hokje stoppen, ze worden gezien als de pioniers van de funk-rock. De band voelt zich echter ook zeer goed thuis in genres als rock, gospel, R&B en zelfs metal en jazz. In de “moderne” tijd word deze stijl overgenomen door ondermeer Prince en The Red Hot Chilli Peppers. De gemixte bezetting van de band leverde ze al snel de titel: “Too damn funky to be white, they rock to hard to be black” op. Het zal Mothers Finest echter bommen, als er maar op gedanst kan worden. Anno 2017 staan het koppel Joyce ‘Baby Jean’ Kennedy en Glenn ‘Doc’ Murdock, Jerry ‘Wyzard’ Seay, Gary ‘Moses Mo’ Moore, John ‘Red Devil’ Hayes en Dion Derek nog steeds garant voor een live spektakel.
Ondanks dat de show wat ingestudeerd aandoet geniet het publiek met volle teugen en wordt er flink meegezongen en gedanst, ook op de nummers die nooit een hit zijn geweest. Als ik later met wat bezoekers sta te praten blijkt dan ook dat deze band een behoorlijke schare fans heeft die alle gigs in Nederland en soms zelfs Duitsland al jaren trouw bezoeken. Dat zegt al veel.
De set is mooi afwisselend opgebouwd en laat heel goed zien en horen waartoe deze band in staat is, van een wat Aerosmith achtige sound in Breaking down the Wall tot een prachtige ballad Strawberry Fields, ze kunnen en doen het allemaal.
Uiteraard ligt het hoogtepunt van de set tegen het eind van de show, als de hits Baby Love en Piece of the Rock ten gehore gebracht worden gaan ook de wat versere fans los, als ik van boven over het publiek heen kijk stijgt er niet alleen rook op van het podium maar ook van de hoofden van de meeste volop transpirerende fans.
Het is mij duidelijk, Mothers Finest is dan wel niet meer “Moeders mooiste” maar ook nog zeker niet uitgeblust. Met een nieuwe single Shut Up (die vreemd genoeg niet op de setlist staat) en een aankomend nieuw album Goody two shoes and the filthy beasts is deze band klaar voor zeker nog enkele jaren volop speelplezier. Volgende maand staat een USA tour in de planning en hopelijk gaan we ze volgend jaar weer terug zien op Nederlandse bodem. Zoja, dan zal ik daar zeker nog eens bij zijn.
Setlist: Funk a While – Burning Love – Truth’ll set you free -Fight the feeling – Mickey Monkey – Cling to the cross – Take Control – Breaking downthe Wall – Give it up – Strawberry fields – Baby love – Piece of the rock  (encore) I don’t wanna / bass solo – My badd.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00