Home » Mountain Eye, Reformist en Arstidir vormen het muzikale drie-gangen-menu vandaag

Mountain Eye, Reformist en Arstidir vormen het muzikale drie-gangen-menu vandaag

door Maurice van der Zalm
213 views 2 minuten leestijd

Mountain Eye
In een lange periode van lockdowns, lege podia en laffe weekenden zijn er twee dingen die je als band kunt doen. Je terugtrekken in je man cave, je K’NEX weer afstoffen en Guitar Hero uitspelen, of werken aan een nieuwe single met een riff zo hard dat dat virus met de staart tussen de billetjes terug de vleermuis in holt. Dat is precies wat Mountain Eye gedaan heeft met Watershed, de eerste single van het nieuwe album dat we later dit jaar gaan horen.
Nog even over Mountain Eye: de Amsterdamse alternative metalband brak door met debuutalbum Roads Uncharted uit 2019, dat op Spotify inmiddels bijna een miljoen keer gedraaid werd. Je kent ze wellicht van singles ‘Take Control’ en ‘Misery’, waarvan vorige maand nog een live versie werd uitgebracht.
Maar goed die riff dus. Zorg dat je in een tuigvrij bushokje zit voordat je het nummer aanslingert, want dit gaat dergelijk hard los dat we garanderen dat je na eerste 40 seconden al meer gesloopt hebt dan een beetje VVD-premier in 10 jaar. Het nummer neemt je mee door de verschillende fases en emoties waar een soldaat doorheen gaat nadat hij een mensenleven genomen heeft. Hemeltergende angst, bijtend schuldgevoel en frustratie wisselen elkaar af, tot het moment van verlossing zich eindelijk aandient.
Er gebeurt een hoop, maar de band heeft het in 5:03 minuten op de plaat weten te krijgen. In de pijplijn zit nog veel meer materiaal, dus houd Mountain Eye in de gaten.

Reformist
De locomotief van de Nederlandse metalcore is flink op stoom. De jonge honden buitelen over elkaar heen en komen geregeld met een uitstekende pot metalcore op de proppen. Vandaag zette Reformist een nieuwe video online. Het is de officiele guitar playthrough bij Genetic Disadvantage.
 

Arstidir
Het Ijslandes Arstidir tapt dan weer uit een heel ander vaatje, maar is minstens zo goed. Het is meer de afterparty na het geweld hierboven. Melancholisch, ingetogen en mooi weet Arstidir steeds weer een innemende compositie neer te zetten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00