Home » MuckRaker – Karmageddon

MuckRaker – Karmageddon

door Edwin Knip
82 views 1 minuten leestijd

Karmageddon front cover macronEerlijke metal voor de gemiddelde hardwerkende man, of vrouw. Zo omschrijft de band haar eigen stijl van spelen.
Op het tweede album staat stevige, ongecompliceerde metal. Zware gitaarlijnen, vette baspartijen en agressieve zang zijn de rode draad in de tien composities. In 201o wordt MuckRaker opgericht door bassist/zanger Will Price (ex-Boiler). Na wat personele wisselingen bestaat de band op dit moment uit gitarist/zanger Sean Briney Martin en drummer Chris Tate. Op het album wordt Price nog bijgestaan door gitarist/zanger Ray Mulligan en drummer Capo. De band mag graag uitdragen dat er geen trends gevolgd of gezet worden, de band speelt haar eigen muziek. De nummers zijn zonder uitzondering stevig uitgevoerd, in Rise Of The Loggerheads is er plek gemaakt voor een gitaarsolo, tussen twee energieke stukken in. Zonder uitzondering zijn de nummers gevuld met stevige gitaarpartijen, donker en uitdagend gespeeld. De melodielijnen zijn goed bedacht, nummers als All Hail Mary en Warlord blijven na een paar keer luisteren in je hoofd hangen. Red Vulture begint met een stevige riff, gevolgd door beukende drums. Rauw gezongen, en met een sterk refrein, vormt dit toch wel het prijsstuk van het album.
Dit is een album zonder opsmuk, inderdaad zoals de band het graag uitdraagt. Het geheel schept wel hoge verwachtingen voor live shows, zeker gezien de dynamiek die in de nummers gestopt is.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00