Home » Nachtfalter – Was Bleibt

Nachtfalter – Was Bleibt

door Edwin Knip
132 views 1 minuten leestijd

Het debuutalbum van deze Duitse band is een mengeling tussen gothic en Deutschrock.
De band wordt in 2017 opgericht door zanger en schrijver Tobias Serfling en gitarist Tom Günzig. De twee hebben twintig jaar lang in diverse bands gespeeld, met diverse stijlen. Nu hebben ze een album gemaakt met de muziek die hen na aan het hart ligt.
Het album opent met Für Mich, een nummer dat traag begint en langzaam aanzwelt met de toevoeging van strijkers aan de muzikale omlijsting. Anderes Leben is een uptempo nummer, met stevig drumwerk en krachtige zang. Het is meteen al duidelijk dat dit geen traditionele gothic metal is, er zijn moderne elementen toegevoegd. Het nummer Anderes Leben is één van de twee singles die van het album gehaald is.
De andere single is Maschinenklang dat een wat meer elektronische basis heeft. In combinatie met de stevige gitaar riffs maakt het dit nummer tot een uitermate toegankelijk en melodieus nummer. De stem van Serfling is donker en vormt een mooie afwisseling met de gitaarpartijen. Dat Serfling ook rustige nummers kan zingen, laat hij horen in Eine Stimme. Het is een mooie ballad waarin nog wel het tempo wat opgehoogd wordt.
Het album kent tien titels waarbij het laatste nummer een elektroversie is van Maschinenklang. Het album biedt een goede samenhang tussen de nummers, er is creativiteit en afwisseling. Voor liefhebbers van gothic metal of Deutschrock is dit album een aanrader. In de komende maanden zal de band langs diverse podia toeren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00