Home » Nepthisis – Spiral Hollow

Nepthisis – Spiral Hollow

door Edwin Knip
106 views 2 minuten leestijd

Een bandnaam ontleent aan de Egyptische godentweeling  Nepthys en Isis en geinspireerd door Egyptische mythologie, dat moet haast wel een interessant album opleveren.
Multi instrumentalist Sheila Eden is de persoon om wie het allemaal draait. Met haar muziek brengt ze een mengeling van alternatieve rock en melodische melancholische rock, een vleugje gothic en een snufje dark cinematic. Maar er zijn ook electronische en industrial invloeden te horen. Het is zodoende een afwisselend album geworden. Haar invloeden komen van Massive Attack, Nine Inch Nails, My Bloody Valentine en How To Destroy Angels.
Het album opent met het rustige, subtiele Remnants Of You. Heldere vocalen met een minimum aan pianobegeleiding. Aan het eind zwelt het nummer aan in volume maar Eden verheft haar stem niet. Down Below is het volgende nummer, een mix tussen electro en industrial en iets heel anders dan het voorgaande. Eden draagt de tekst bijna voor, eigenlijk is er geen sprake van echte zang.
Hierna volgen Go Inside en Locked Up On This Hill, twee nummers die in het spoor treden van het openingsnummer. No Stopping Now is een indringende ballad, mooi gezongen en met een melodieuze ondersteuning. Sovereign Cry is dan het volgende nummer en hier gaat het roer radicaal om. Eden speelt met de stereo knop, de muziek golft van links naar rechts naar links enzovoort. Ondertussen weet ze een bepaalde spanning in de vocalen te leggen.
De twee hierop volgende nummers My Darkness en Lies Beneath zijn een combi van electro, gothic en industrial. in het nummer Lies Beneath wordt er lustig op los geëxperimenteerd met diverse geluidseffecten. Het afsluitende Hazel Pebbles is dan weer een zwoele ballad die hees gezongen wordt. Al met al inderdaad een interessant album met uiteenlopende nummers.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00