Home » Minneriket – Gjennom Meg Går Ingen Til Hvile

Minneriket – Gjennom Meg Går Ingen Til Hvile

door Edwin Knip
131 views 1 minuten leestijd

Het koninkrijk van de herinnering, door mij gaat niemand rusten. Dat is de vertaling van de titel van de eenmansformatie Minneriket uit Noorwegen.
Drijvende kracht achter Minneriket, dat geheugen betekent, is Stein Akseln. Hij componeert de muziek, speelt de gitaar en synthesizers en nog wat instrumenten en neemt ook nog de vocalen voor zijn rekening. Toch is al snel duidelijk dat hij de tien nummers op dit album niet alleen heeft gespeeld. Zo horen we de zangeressen Māra Lisenko, Christina Rotondo en Ingrid Mariea, drummer Niklas Kveldulfsson, bassiste Maria Kosma. Verder doen nog mee cellist Norlene Olmedo, harpist Elvann en de overige snaarinstrumenten worden door Margarita Chernova bespeelt. Ten slotte horen we fluitist Kim Fleuchaus, saxofonist Thomas Englmann en Li op de gong. Achtergrond zang komt van Temu en Jenny Modeman, het koor dat mee doet is het Elsewhere Choir.
Dat is een hele lijst van muzikanten en deze toevoeging zorgt er voor dat er toch een gevarieerd album uit de speakers komt. De nummers variëren van rustig en intiem, zoals Så Kald En Jord en Hjemlengsel, tot het ruige, Begravelsens Hjerteslag. De nummers zijn in het Noors, maar de intentie van de nummers komt goed over. Zwoele vocalen en subtiel pianospel wordt meer dan eens gecombineerd met rauw grunts.
Het album bouwt rustig op, met twee rustige nummers aan het begin. Vanaf dat moment komen er zwaardere gitaar riffs en heftige grunts om de hoek kijken. Om dan uiteindelijk af te sluiten met het luchtige folkrock nummer 11379. Een fijne Scandinavische verrassing die zeker een luisterbeurt verdiend.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00