Home » Nervenbeisser – Zeitenwandel

Nervenbeisser – Zeitenwandel

door Edwin Knip
169 views 1 minuten leestijd

Stevige recht door zee rock uit Duitsland.
Al sinds 2005 produceert Nervenbeisser stevige rock in een mix met Industrial en electronic rock. De tien titels van het nieuwe album zijn allemaal Duitstalig en de energie spat er af. Het titelnummer Zeitenwandel is een track dat niet zou misstaan op een gemiddeld Rammstein album, en zo zijn er nog een paar tracks.
Onder leiding van Olaf Seider, de zanger met de donkere charismatische stem, werkt de band zich vol overgave door de tien nummers heen. De andere twee bandleden op dit album zijn gitarist/bassist Walter Stobbe en drummer Chris Loffel. Voor alle elektronische snufjes zijn Seider en Stobbe mede verantwoordelijk. Er zijn gastbijdrages van onder andere Lotte Forst (ex-Crematory), Malle van Marwick (Dark Instance).
De nummers variëren van stevig naar bombastisch hard. Goldener Kafig heeft een uitgesproken intro met veel elektronica, Glucklich Aleein kent wat agressieve zangpartijen. Todesengel heeft een dreigende ondertoon en wordt sterk gezongen. Als we aan het eind van het album zijn, is er toch een verrassing. Alles Steht Still is een ballad, een rustpunt na al dat geweld en een ontzettend goed gekozen laatste nummer. In dit nummer laat Seider horen dat hij ook rustige nummers kan zingen.
In ruim drie kwartier tijd maakt Nervenbeisser zeer goede reclame voor zichzelf. Dit album is een must voor de liefhebber van Duitstalige rock.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00