Home » Nervosa – Jailbreak

Nervosa – Jailbreak

door Jochem van der Steen
752 views 1 minuten leestijd

Nervosa is terug met een geheel gewijzigde bezetting. Nou ja, los van boegbeeld Prika Amaral. Na het vertrek van bassiste/vocaliste Fernanda Lira en vocalist Diva Satanica heeft de gitariste besloten de zang zelf voor haar rekening te nemen. En verrassing, dat doet ze erg goed. Haar diepe keelklanken zijn indrukwekkend en het klinkt alsof ze dit al jaren doet. Met Helena Kotina (gitaar), Hel Pyre (bas) en Michaela Naydenova (drums) heeft ze weer een aantal sterke muzikanten om haar heen kunnen verzamelen.

Het dubbelloopse gitaarwerk van Helena en Prika klinkt krachtig. De vrij klassieke thrash riffs zijn donderend en nodigen uit tot headbangen. Het diepe keelgeluid van Prika geeft het een licht death metal randje. Vooral op Elements Of Sin klinkt het drumwerk van Michaela ontzettend overtuigend. De agressie en kracht is op elk nummer flink te horen. Kill Or Die klinkt echter extra venijnig, dat moet ook wel met die woorden als refrein.

Er zijn twee interessante gastrollen te horen op het album. Exodus gitarist Gary Holt horen we terug op When The Truth Is A Lie. Op Superstition Failed horen we Infected Rain frontvrouw Elena Scissorhands Prika vocal versterken. Voegen die bijdragen heel veel toe? Niet per se, maar voor de marketing is het wel prima.

Een waardevolle voortzetting van de discografie waar Prika wederom bewijst dat zij Nervosa is.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00