Home » Nieuw rockfestival in Antwerpen

Nieuw rockfestival in Antwerpen

door Filip van der Linden
142 views 1 minuten leestijd

Jeugdcentrum Kavka en de band Spitfire organiseren op zondag 25 maart de eerste editie van het indoorfestival Diamond City Rocks. Vier bands staan op de affiche, waarvan drie uit Antwerpen en omgeving (Roda Lits, Sons en Spitfire) en één uit Rotterdam (Certain Animals).
Spitfire’s basgitarist Luca Britti over het ontstaan van Diamond City Rocks: “Antwerpen heeft naar onze mening te weinig echte rockfestivals. In de zomer is er wel een top metalfestival, Antwerp Metal Fest. Daar komt nu een festival bij voor de rockliefhebbers. Je krijgt bands met stevige riffs, een sexy sound en dansbare beats. Het is nog maar de eerste editie, maar we dromen al van meer.”
 
Roda Lits is een Belgisch-Australische heavy garage, fuzzy rock ’n roll band uit Antwerpen. Certain Animals serveert smerige rock met een psychedelisch rafelrandje, meerstemmig en melodieus. Sons uit Melsele brengt harde psychedelische garagepunk set. Deze band werd door Studio Brussel geselecteerd voor De Nieuwe Lichting met hun single Ricochet, die hard aan The Hives doet denken. Spitfire is een groove-rock powertrio. De band ontstond in 2013 na een samenwerking voor de muziek van de TV serie Crimi Clowns (Veronica). Sindsdien is hun muziek te horen in alle seizoenen en films van Crimi Clowns. Invloeden zijn o.m. Rage Against The Machine, Royal Blood, Millionaire, QOTSA en Wolfmother.
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00