Home » Nightwish – Decades

Nightwish – Decades

door Wendy Steenmans
153 views 3 minuten leestijd

Nightwish, wie kent deze band nog niet? Ik kan mij weinig mensen voorstellen die nog een introductie nodig hebben bij deze pioniers in symfonische metal. Als je een liefhebber bent van symfonische metal dan heb je vast deze band al zien voorbij komen. Zo niet dan kruip maar vast vanonder je steen en lees onderstaande review.  
Na een jaar van pauze die ieder bandlid op zijn eigen manier heeft ingevuld is het nu tijd voor wat meer nieuws. Op negen maart zal de band de verzamel cd Decades uitbrengen via Nuclear blast. Ook zal 2018 in het teken staan van een nieuwe tour. Genoeg leuks om naar uit te kijken dus!
Decades bevat twee cd’s die ons meenemen door de geschiedenis van Nightwish. Hij neemt ons mee van de allerlaatste cd Endless Forms Most Beautiful naar de demo Nightwish waar het allemaal mee begonnen is.
Staan er nooit eerder verschenen tracks op Decades? Als je dat verwacht dan moet ik jou teleurstellen. Meesterbrein achter Nightwish Tuomas Holopainen is hier heel simpel in. Er waren geen verloren tracks dus konden we ze ook niet gebruiken.
Wel zijn de tracks geremasterd en klinken ze net iets gelikter. Hier en daar wat subtiele kleine toevoegingen maken het geheel af.
Zoals de meeste fans gedacht of gehoopt hadden zijn de tracks ook niet opnieuw ingezongen door Floor. Eerlijk is eerlijk. Dat had ik zelf geen strak plan gevonden. Het zou alleen maar afbreuk doen aan de tracks. Ze waren op dat moment ook niet zo bedoeld. Kortom wereldgeschiedenis herschrijf je toch ook niet?
In de tracklist zijn alle tracks opgenomen die de band representeren zoals zij er toen op dat moment instonden. Een mooie uitgebalanceerde lijst is het gevolg. Toch is het een moeilijke opgave voor Tuomas geweest. Op 20 jaar tijd heeft de band 8 albums op zak met het nodige materiaal waar uit gekozen moest worden. Als ik dan toch een minpuntje moet noemen dan is dat het gebrek van het nummer Wishmaster op het album. Beetje jammer, want deze track is toch wel in mijn ogen een erg belangrijke die nu gemist wordt.
Decades om kort te gaan: het is een mooi verzamel album wat de groei van Nightwish doorheen de jaren heel goed laat horen. Voor de die hard fans is dit een mooi collectors item wat zeker niet gemist mag worden. Er is vast ook nog een heel mooi plekje beschikbaar op de plank om dit album te laten schitteren. Voor de nieuwelingen zal dit album een mooie introductie geven over wie Nightwish is en wat zij de afgelopen jaren neergezet hebben. Ongetwijfeld raak je in de ban wat het Nightwish virus heet.
Line up:
Tuomas Holopainen – keyboards
Floor Jansen – vocals
Marco Hietala – bass & vocals
Emppu Vuorinen – guitar
Troy Donockley – Uilleann pipes & whistles
Kai Hahto – drummer
Tracklist:
The Greatest Show On Earth
Elan
My Walden
Storytime
I Want My Tears Back
Amaranth
The Poet And The Pendulum
Nemo
Wish I Had An Angel
Ghost Love Score
Slaying The Dreamer
End Of All Hope
10th Man Down
The Kinslayer
Dead Boy’s Poem
Gethsemane
Devil & The Deep Dark Ocean
Sacrement Of Wilderness
Sleeping Sun
Elvenpath
Carpenter
Nightwish (Demo)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00