Home » No Man's Valley – Mirror Image

No Man's Valley – Mirror Image

door carola@rockportaal.nl
115 views 2 minuten leestijd

Begin dit jaar kwam de nieuwe EP ‘Mirror Image’ uit van de Limburgse band No Man’s Valley. De mannen van No Man’s Valley zijn geïnspireerd door The Kinks, The Doors en good ol’ blues. Na dit gelezen te hebben werd ik toch nieuwsgierig. Is No Man’s Valley een nieuwe Nederlandse band waar we rekening mee moeten gaan houden?
‘Mirror Image’ is in eigen beheer opgenomen, gemixt en gemasterd en zelfs het artwork en concept van de EP zijn helemaal uit eigen handen van No Man’s Valley. Iets wat ik altijd wel kan waarderen aan een band.
De EP begint met het nummer ‘Reborn’, waar je meteen een blues-gevoel van krijgt door de sound van de basgitaar. De simpele tekst doet geen afbreuk aan het nummer en de EP is goed begonnen.
Het tweede nummer is ‘Sun’ en een van de favorieten van mijzelf. De stem van de zanger komt goed uit in het nummer en sleept je mee door ‘Sun’. Tijdens het gehele nummer is vooral de gitaarsound kenmerkend. Na een tijd komt daar het geluid van een orgel bij wat je misschien niet zou verwachten, maar wat onverwachts erg lekker klinkt. Ja! Eindelijk een band met aparte sound!
De nummers ‘New Car’ en ‘Like an Arrow’ zullen het live erg goed doen. Het zijn vrolijke nummers waar je voeten spontaan op gaan dansen. Ook bij deze nummers speelt de orgel een grote rol en dat zorgt ervoor dat de band zich onderscheid van andere bands.
Dan het nummer waar de EP zijn naam aan heeft te danken: ‘Mirror Image’. Een goed nummer, maar toch doet het voor mijzelf weinig. De intro duurt vrij lang en daardoor verlies je al snel je aandacht.
‘Mirror Image’ duurt maar liefst 9 minuten en daarvoor is het nummer toch iets te saai. Jammer, maar alle andere nummers zijn erg goed en dat maakt een heleboel goed.
Ik ben erg te spreken over deze EP van No Man’s Valley. De aparte sound door de orgel zorgt ervoor dat je niet stil kan zitten tijdens het beluisteren van ‘New Car’ en ‘Like an Arrow’. De andere rustige nummers worden weer spannend gemaakt door de mooie stem van de zanger. Hier gaan we meer over horen!
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00