Home » No Matching Socks – Almost There

No Matching Socks – Almost There

door Jochem van der Steen
402 views 1 minuten leestijd

Het is wat… Maak je een fijne punk plaat, gaat heel het land op slot voor je hem kunt presenteren. Dit overkwam No Matching Socks in 2020. Eindelijk kunnen ze nu dan toch het album officieel presenteren op 9 April in Café The Jack in Eindhoven. Daarom deze review nu, in plaats van toen deze plaat uitkwam.
No Matching Socks grossiert in het type humoristische feest punk in de stijl van The Vandals en Guttermouth. Geen sociaal bewogen teksten of diepe zielenroerselen, maar liedjes over feesten, bier, optredens en … soep. De gitaarriffs rammelen lekker en met name de basloopjes liggen lekker in het gehoor. De productie door Peter van Elderen (ex-Peter Pan Speedrock, Tankzilla) is vrij kaal, maar past uitstekend bij de directe stijl van de band. Naast eerder genoemde bands hoor ik ook invloeden terug van T.S.O.L. en de Britse punk bands uit de jaren tachtig, zoals U.K. Subs. Een lekker klassiek geluid dus. Of kan ik beter zeggen authentiek?
Muziek die het goed zal doen in de kleinere zaaltjes, kraakpandjes en kroegen. Prima deuntjes om live van te genieten met een pint in de hand.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00