Home » Pink Floyd – Hey Hey, Rise Up

Pink Floyd – Hey Hey, Rise Up

door Xander Pas
251 views 2 minuten leestijd

Pink Floyd is een band waar ik vorig jaar uit het niets ineens een groot fan van werd. Voorheen was ik al een enorme Syd Barett fan en naast zijn albums met Pink Floyd en Dark Side of the Moon kende ik weinig van de band. Inmiddels ben ik een enorme Pink Floyd fan en luister ik regelmatig naar Animals, Wish You Were Here, The Division Bell, Meddle, Saucerful of Secrets en mijn favoriet Piper at the Gates of Dawn. Het meeste uit hun discografie kan ik erg waarderen. The Divison Bell uit 1994 was eigenlijk het laatste echte Pink Floyd album, al kon ik The Endless River ook waarderen. Sinds ik een enorme Pink Floyd fan werd, was ik al aan het hopen op een reunie van de band of op z,n minst een nieuw nummer. Dat is nu dus gebeurt.
De rede dat het nummer gemaakt is, is vanwege de oorlog in Oekraïne. De vocalen op het nummer worden verzorgd door Andriy Khlyvnyuk, de zanger van Boombox. Dit nummer is niet wat ik van Pink Floyd verwacht had. Instrumentaal gezien is het overduidelijk Pink Floyd, dat het een andere zanger dan Gilmour zou zijn had ik ook verwacht, het was echter een verassing dat dit nummer niet Engelstalig was. Als ik me van tevoren wat had ingelezen was ik daar wel achtergekomen, nu was het een aangename verassing. Oekraïens is een prachtige taal, al had ik daar geen erg in voordat ik dit nummer hoorde. Ik heb wat vertalingen van de tekst gelezen en de tekst is ook mooi, Pink Floyd complimenteert dat met onder andere een mooie gitaarsolo halverwege het nummer. Het is een prachtig nummer.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00