Nog meer videopost uit België

Ook in coronatijden worden in Vlaanderen leuke videos gemaakt in de hardere genres. De quarantainevideo van Fleddy Melculy was een afzonderlijk bericht waard, maar in deze post vind je een leuke verzameling clips van Chalice, Dyscordia, Solitude Within, Mark My Way, The Other Intern, Liquid Therapy, Fabulae Dramatis, Primal Creation en Transport Aerian.
De Belgische metalband Chalice bracht vorige maand de clip uit voor Dwelling. Dat nummer staat op hun nieuwe EP Lost Connection. “Dwelling brengt ons in de positie van een verslaafde dakloze. De song gaat over het voortdurend ronddwalen in de straten, het gemis van een plek in onze samenleving, en het constant opzoeken van een roes om de pijn even stil te leggen.” In de clip is er een mooie rol voor de Amerikaanse danseres Ana Llanes (van Gifts Of Blankets).

 
Metalband Dyscordia heeft een videoclip uit voor This House, afkomstig van het in januari uitgebrachte album Delete/Rewrite. Het nummer past perfect bij de ‘Blijf in uw kot’-slogan waarmee je in Vlaanderen tot vervelens toe om de oren wordt geslingerd in deze coronatijden. Of zoals de band zelf zegt: “”Not only should you stay in the house, you should stay in ‘This House’!!!

Metallic hardcoreband Mark My Way brengt op 10 april het album Thin The Herd uit. Zoals wel meer bands moeten ze hun releaseshow uitstellen, maar het album komt er wel al. De opnames gebeurden in de Barefoot Studios door Frederic Malfait (Deconsecrate), die tevens ook de mix verzorgde. Mastering gebeurde door Brad Boatright van Audiosiege (Portland, US). Op zijn palmares staan bands zoals Twitching Tongues, Converge, Sun O))), Defeater, Oathbreaker. Voor de uitgave op vinyl kozen we om opnieuw samen te werken met  Genet Records, (Liar, Walls of Jericho). Zij ondersteunen daarnaast de organisatie van Ieperfest, waar Mark My Way deze zomer op het podium staat. Voor de distributie van de cd’s slaan ze terug de handen in elkaar met Dust & Bones Records (Grotto, The Curse of Millhaven) en voor de tapes met Kick Out The Jams. Artwork gebeurde in samenwerking met Jeroen Mylle (Amenra, Oathbreaker).

Femalefronted metalband Solitude Within heeft een mooie clip voor Astray, als aanloop naar een nieuw album. “The song is about being lost in an overwhelming world, being caught in lies and broken things. It’s about loss, defeat, losing your mind. But it’s also about hope. Hope that someone will be there to guide you home”

De Belgische muzikant en producer Gio Smet bracht op 3 april de debuutplaat uit van zijn nieuwe bandproject Horrorwish. No Place To Hide wordt uitgebracht in eigen beheer en bevat een flinke brok heavy- en horrormetal. Gio Smet kan je nog kennen van zijn studioproject Giotopia. Met Horrorwish wil hij zijn passie voor horrorverhalen combineren met donkere en intrigerende heavymetal, om zo iets unieks en innovatiefs te creëren. vanwege de groeiende interesse, besloot Gio om het niet enkel bij een studioproject te houden maar om voor Horrorwish ook een liveband te vormen.

Op 28 maart had het eerste album van de Belgische rock/metalband Liquid Therapy moeten uitkomen, maar ook deze release is uitgesteld vanwege de coronacrisis. Op album Breathe is het dus nog even wachten, maar single en video Keep n Going is er al wel.

Fabulae Dramatis, een progressive en avantgarde metalband, heeft zopas een prachtige clip uit voor Smoke For The Clouds (Ahuirán’s Water), een track van hun tweede album Solar time’s Fables uit 2017. De fans hadden misschien liever al nieuw werk gehoord, maar deze clip is een prima zoethoudertje.

Primal Creation, dat vorige zomer nog op Wacken speelde, bracht op Valentijn de video uit voor Vial Play. Nou ja, video. Hij staat op YouTube en je kan vooral luisteren naar deze prima track. Het is een proevertje voor hun volgende full album dat in juni zou moeten gaan uitkomen.

Progrockband Transport Aerian brengt de video voor single Big Heart uit via Melodic Revolution Records. De opbrengst van de single gaat naar liefdadigheidsorganisatie Big Relief. Op deze track hoor je liefst drie gastmuzikanten: de Britse drummer Chris Allan (Malefice, Spiral Key), gitarist Peter Matuchniak (Bomber Goggles, Kinetic Element) en de Italiaanse multi-instrumentalist Marco Ragni.

The Other Intern is nog niet zo bekend, maar deze La Peur is alvast een knappe track met o.m. in de intro een diepe, ronde en donkere baslijn zoals in de hoogdagen van de postpunk in de jaren ’80. Daarna volgen nog verwijzingen naar o.m. Serge Gainsbourg, Leonard Cohen, Arno en Raymond Van Het Groenewoud.

Related posts

Video’s van Caliban, The Five Hundred, Entering Polaris, Vestige, Noveria, Mother Of Millions en Alleviate

Video’s van Elyne, Crooked Revival, Paralandra en Mister Misery

Genus Ordinis Deï brengt Three Kings uit