Odd Crew – Dark Matters Part 1

Zware, trage en ruige gitaarakkoorden druipen uit de speakers bij het beluisteren van het nieuwe album van Odd Crew.
Het is alweer het zesde album van dit Bulgaarse kwartet. zanger Vasko Raykov, gitarist Vasil Parvanovski, bassist Martin Stoyanov en drummer Boyan Georgiev richten de band op in 1998 onder de naam Kaskadiori. Op dat moment zijn ze de bandleden twaalf jaar oud, drummer Georgiev zelfs pas acht! In 2000 komt het debuutalbum uit met de titel И пак е рок, oftewel And It’s Rock Again. In totaal zullen ze drie albums uitbrengen voordat in 2008 de band naam wordt gewijzigd naar Odd Crew.
De band ontwikkelt haar stijl, in het begin werd er meer Southern rock en groove metal gespeeld. Naderhand wijzigde zich dat via trash metal en melodische death metal naar metal core. Kortom, je kan deze muzikanten voor een boodschap sturen. Op het nieuwste album staan acht nummers waarvan er maar één korter duurt dan vier minuten. Trage riffs worden gekoppeld aan een ronkende bas en langzame drumslagen.
Het openingsnummer Morning Lights opent met vage geluiden en komt derhalve langzaam op gang. Pas halverwege het nummer komt de band echt aan spelen toe. Het nummer The Moment doet mij toch meerdere malen denken aan Rush. Voornamelijk vanwege de ingewikkelde patronen die de band ten gehore weet te brengen, een genot om naar te luisteren.
Waisted Days borduurt daar nog wat op voort, in het nummer In Your Brain komen de zware riffs weer terug. Met ruim vijftig minuten op de teller geeft dit album waar voor je geld. En het is absoluut tijd dat Nederland meer gaat horen van Odd Crew.

Related posts

Hawkwind – Stories From Space and Time

Benighted – Ekbom

Heleven – New Horizons part 2