Home » Ominøs – The Everlasting Pain

Ominøs – The Everlasting Pain

door Jochem van der Steen
1,6K views 2 minuten leestijd

Social media zijn soms een beerput die je beter dicht kunt laten. Toch komen er ook mooie dingen uit voort. Zo ook dit interessante muzikale project van vocalist Xerpentor (Marcel Tjepkema van o.a. The Grey en Engraved), instrumentalist Obscurum (Ruben Freud van Funus) en tekstschrijver Lord Marchosias (Jordy Weustenraad, bekend als journalist van deze site). Zij vonden elkaar via een Facebook groep en enthousiasmeerden elkaar deze EP op te nemen. Het resultaat is geen beerput, maar een poort naar de hel.

De vrolijke geluiden waar de EP mee starten zetten je even op het verkeerde been maar de hijgende geluiden, krakende deur en dramatische instrumentalen die volgen geven al snel aan dat dit geen kinderfeestje gaat worden. Pakkende intro.

De demonische vocalen zijn bijzonder passend bij het eerste echte nummer van de EP, Demonic Revenge. Alsof ze inderdaad afkomstig zijn van een duivels wezen dat uit de hel komt gekropen met revanche in zin. De zeer op de achtergrond liggende, trage snare drum, in reverb gedrenkte gitaar zorgen voor een ongemakkelijk gevoel.

De titel van Rivers Run Red doet me ongewild denken aan Life Of Agony. Toch staat dit nummer daar ver van weg. De desolate vocalen van Xerpentor klinken hier wat traditioneler dan in het vorige nummer, de tremolo riffs liggen wat meer op de voorgrond en de drums zijn wat sneller. In grote lijnen klinkt dit wat meer toegankelijk, in hoeverre natuurlijk dit soort black metal dat kan zijn.

De wanhoop druipt door je speakers op het laatste nummer, Oh Darkness My Sun. Er wordt langzaam opgebouwd naar meer blastbeats die naar een soort van climax lijken te werken. Xerpentor’s stem klinkt hier alsof ie een flinke laag ectoplasma op zijn longen heeft liggen die hij elk moment kan uitbraken.

Duister, onheilspellend en knap gecomponeerd.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00