Home » Outshine covert Kavinsky

Outshine covert Kavinsky

door Filip van der Linden
134 views 2 minuten leestijd

Outshine maakte in het begin van zijn carrière reuzensprongen. Met hun donkere metal nestelden deze Zweden zich eind jaren ’90 en begin jaren 2000 in de slipstream van Paradise Lost: langlopende tournees als support en veelgeprezen albums die in steeds grotere aantallen verkocht werden. Tot in 2013. De diefstal van instrumenten en podiumgear uit een tourbus was de voorbode van een reeks tegenslagen die bijna Bijbelse proporties aannam, met aanslepende processen om duizend en één redenen, constante wissels van bezetting en nauwelijks nog optredens en of studiomateriaal dat uitgebracht werd.
 
In 2018 leek het tij eindelijk te keren. Er was een nieuwe bezetting, er was een nieuw album (symbolisch 1313 getiteld) en een tour met Paradise Lost. Frontman Jimmy Boman was zo trots dat hij zijn band eindelijk uit het moeras getrokken had. Tot kort na de release ook 1313 uit de rekken gehaald werd omdat (intussen ex-)bandleden met processen dreigden. Nochtans een prima album, vinden wij bij Rockportaal (https://www.rockportaal.nl/outshine-1313/)
 
En nog gooit Boman de handdoek niet in de ring. Eind december was er plots een nieuwe, opvallende digitale single als opvolger van Love Is Dead. Nightcall is een cover van de radiohit van Kavinsky. Nightcall luidt meteen ook een koerswijziging in: wat er nog resteerde aan metal in de groepssound wordt ingeruild voor gloomy gothrock. Denk aan Type O Negative en Sisters Of Mercy, met nog wat grunge erbij. Cat Frey van We Are The Catalyst stond in voor de backing vocals op Nightcall. Volgens de website van de band werkt Boman met zijn trouwe bassist Niklas Ingvarsson en sessiemuzikanten aan nieuwe versies van de 1313-tracks, met voor het eerst Boman als zanger.
 
Het noodlot blijft de band overigens tarten: toen Outshine begin december moest optreden op het Under The Doom Festival in Portugal was de luchtvaartmaatschappij de bagage/instrumenten van de bandleden kwijtgeraakt. Outshine stond in Lissabon op het podium met geleend materiaal.
Nightcall vind je op https://www.outshineofficial.com/

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00