Home » Paar mooie nieuwe video's die het bekijken waard zijn

Paar mooie nieuwe video's die het bekijken waard zijn

door Maurice van der Zalm
100 views 3 minuten leestijd

Gazpacho
Volgend op het geroemde ‘Molok’ album uit 2015, brengt Gazpacho een nieuw studio-album uit genaamd ‘Soyuz’. De band, wiens vorige album door The Independent (UK) nog omschreven werd als “An album that could destroy the world”, geeft een holistische benadering aan het schrijfproces middels een immer boeiend concept. De songs op ‘Soyuz’ vormen een serie aan elkaar verbonden korte verhalen over mensen die lijken te zijn bevroren in de tijd, zoals in de tracks ‘Soyuz One’ en ‘Soyuz Out’ over de eerste bemande Russische ruimtecapsule en de noodlottige astronaut Komarov. Bekend vanwege hun onderscheidende Art Rock die balanceert tussen zowel spannende en prachtige arrangmenten als sinistere en bezielde melodielijnen, gaat Gazpacho op ‘Soyuz’ verder met experimentele output. Het artwork van de schilder Antonio Seijas is geinspireerd door de Russische Koude Oorlog kleuren en lettertypes ten tijde van de eerste Soyuz vlucht. Van de compositie Soyuz One is nu een video verschenen

The Slyde
In 2017 kwam The Slyde met de EP Back Again. Op 18 mei zal de band het album Awakening uitbrengen.
The band comments:
“‘Awakening’ refers to the process of invoking change. Each song can be seen as a protest song, arguing for a more peaceful and autonomous way of life. For example, the opening track ‘Awaken/Walk With Me’ is about getting away from the powerful effects of media control and propaganda.  ‘Back Again’ is about the beauty and fragility of our Earth, and how we take it for granted. ‘Divide’ refers to the brainwashing effects of politics of fear and division in the West. “Awakening” looks at our daily consumption and poses the question ‘what is, or could be, our reality?”
De band laat een proggygeluid horen waarin invloeden van Rush, Haken en Coheed And Cambria te horen zijn. Voor iedere “technically minded melodic prog rock fan” is het aan te raden de video van Back Again te bekijken.

Dividium
Techmetalband Dividium zal op 1 juni de nieuwe EP T.H.R.E.E uitbrengen. Voor liefhebbers van TesseracT en Protest The Hero zal deze compositie Send Nudes wel in de smaak vallen.

Voodoo Diamond
22 juni komt Voodoo Diamond met het album Darkness Becomes. Het album was door niemand minder dan Scott Atkins (Cradle Of Filth, Amon Amarth) geproduceerd en gemixt door Fredrik Nordstrom (onder meer Arch Enemy, In Flames en Opeth). Van het album is bij de compositie Deny een video geschoten. Werkelijk een dijk van een nummer.

 
Heruin
Het Duitse Heruin  is een nu-metalcoreband  die een geluid neerzetten dat gelijkenissen vertoont met KoRn en Linkin’ Park, maar daarnaast ook Wage War als invloed neerzetten. Heruin heeft afgelopen week de video van Addict online gezet.

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00