Home » Piss River – Piss River

Piss River – Piss River

door Edwin Knip
178 views 1 minuten leestijd

Gedreven rock met punk invloeden komt in een hoog tempo voorbij.
Het debuut album van Piss Rivver is een stevig album geworden. Hardrock met punk invloeden en daarnaast is er ook nog een plek voor een cover. De band bestaat uit zangeres Sofia Nillson, gitarist Björn Bergström, bassist Viktor Boström en drummer Albin Bilar.  Het album opent sterk met Desolation waarin Nillson meteen laat horen wat een volume ze in huis heeft. Snel, hard en strak wordt de melodie door Bergström bepaalt en zo ontstaat er een lekker rocknummer.
Het hele album staat vol van dit soort stevige nummers, de stijl lijkt een mengeling van Girlschool, The Gits en Annihilation Time. Ascona begint al in de hoogste versnelling en ook hier valt weer op hoe makkelijk Nillson zich staande houdt tussen al dat muzikale geweld. In nummers als Take Me To Rusk en Speedmachine klinken duidelijk invloeden uit de New Wave Of British Heavy Metal. Het is een lekker album met goede en prettig in het gehoor liggende nummers.
Police Car is een cover van Larry Wallis en is tekstueel duidelijk, ik ben een politiewagen en ik zal je altijd vinden, vluchten heeft geen zin. Met dit album geeft Piss River een duidelijk signaal af, het is tijd voor stevige, melodieuze rock! Energiek, melodieus, snel en hard zijn de sleutelwoorden bij dit geweldige album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00