Home » Perfect Blue Sky – Emerald

Perfect Blue Sky – Emerald

door Edwin Knip
74 views 2 minuten leestijd

PerfectBlueSkyEen unieke, grensoverschrijdende samenwerking waarbij psychedelische rock uit de jaren zestig en zeventig gecombineerd wordt met folk.
Dit is een hele beknopte samenvatting van de cd Emerald. De band bestaat uit de Australische zangeres Jane Kitto en de Zweedse gitarist Pna Andersson. Muzikale ondersteuning komt onder andere van gitarist Peter Albin en drummer Dave Getz. Beide maken naam als leden van de Big Brother Holding Company, de band uit de jaren zestig waar Janis Joplin ook nog even deel van uit maakt. Toetsenist Danny Oakhill uit Australië maakt de line-up voor dit album compleet. Het album opent met Phoenix Starlight, een nummer op akoestische gitaar en ingetogen gezongen door Kitto en Andersson. Het album staat vol met breekbare juweeltjes, een rustig, intiem palet van nummers. Mooie, soepele melodieën geven vorm aan de tien nummers, allemaal op één na, geschreven door Andersson en Kitto samen. In de duetten valt op hoe mooi de stemmen bij elkaar passen, en hoe ze elkaar aanvullen. Maar ook als ieder voor zich de vocalen op zich neemt, doet dit niets af van de schoonheid van de nummers. Kingdom is een nummer dat voornamelijk door Andersson gezongen wordt, gevolgd door Rock & A Tide waarin beide afwisselend de zang verzorgen. Het is een beetje een uptempo nummer. Gospel Of The Waves, Aquaria en Solomon sluiten het album in stijl af.
Ondertussen is de band al bezig met voorbereidingen voor het volgende album. Ook voor dit album vormen Kitto en Andersson de basisband, ondertussen naar gastmuzikanten zoekend. Eén naam is reeds bekend, pianist en harmonica speler Teddy Andreadis zal de gelederen komen versterken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00