Home » Phil Bee – Against The Wind

Phil Bee – Against The Wind

door barbara@rockportaal.nl
347 views 2 minuten leestijd

De Nederlandse blueszanger en songwriter Phil Bee, bekend van o.a. Phil Bee’s Freedom en het inmiddels ter ziele gegane King Mo kon in de Corona tijd niet stil zitten en gebruikte de ‘lockdown’ om zich 4 weken op te sluiten in de ‘Castle Studios’ in Mheer om zijn eerste soloproject op te nemen. In samenwerking met bevriende musici werd er een repertoire samengesteld uit covers van bekende nummers van diverse artiesten. Phil Bee zelf had op social media bij zijn fans gepolst welke nummers hun voorkeur hadden.
En het eindresultaat is dit album, Against The Wind, dat dus 10 voorkeurnummers van Phil en van zijn social media volgers bevat. Nummers uit de jaren ’60-’70, en een aantal klassiekers die overgoten zijn met een eigen sausje van de sympathieke Limburgse zanger.
Er wordt afgetrapt met het door Dave Mason, voor Traffic geschreven nummer Feelin’ Alright (die later nog meer bekendheid kreeg in de versie van Joe Cocker). Ik zit gelijk met het kippenvel dik op de armen op het puntje van mijn stoel te genieten van met name Phil’s zang, die qua stem het opvallende, rauwe stemgeluid van Joe Cocker goed te benaderen weet.
Maar ook de overige nummers op Against The Wind krijgen van mij zowel muzikaal als vocaal een vette 10. Machtig mooi zijn o.a. de door Al Kooper (Blood, Sweat & Tears) geschreven soul ballad, I Love You More Than You’ll Ever Know, en het van Screamin’ Jay Hawkins geleende en met een eigen sausje overgoten I’ll Put A Spel On You.
Meer dan uitstekend zijn ook de Eric Clapton covers Badge en Bell Bottom Blues. Maar een van de klapstukken van dit album is voor mij toch wel Paul Weller’s, tranentrekker You Do Something To Me, dat een prachtige ingetogen vertolking krijgt. En wederom kippenvel want Phil’s uitvoering weet mij net zoveel te raken als het orgineel. Het album sluit af met het tijdloze nummer Against The Wind, van Bob Seger dat door Phil Bee met een dijk van een stem gezongen wordt.
Kortom een geweldig mooi album met smaakvolle, en met liefde voor de muziek opgediende liedjes. Voor mij ondanks de covers Phil Bee’s beste album ooit!
Tracklist
01 Feelin’ Allright
02 Grandma’s Hands
03 Love You More Than You’ll Ever Know
04 Born On The Bayou
05 Dixie Chicken
06 I’ll Put A Spel On You
07 Badge
08 Bell Bottom Blues
09 You Do Something To Me
10 Against The Wind

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00