Home » Pim Koopman & Cindy Oudshoorn – Reappearance

Pim Koopman & Cindy Oudshoorn – Reappearance

door Edwin Knip
389 views 2 minuten leestijd

Ruim elf jaar na zijn onverwachte overlijden van Pim Koopman (Diesel, Kayak, The President) komt er een prachtige mini album uit in samenwerking met Cindy Oudshoorn (ex-Kayak, Symfo Classics).
Vanaf 2005 schrijven Koopman en Oudshoorn samen nummers, een aantal hiervan eindigen op Kayak albums, een groter aantal blijft op de plank liggen. Mede omdat Oudshoorn geen solo carrière ambieerde, bleven de nummers liggen. Maar de tijd van COVID19 brengt onverwachte wendingen en Oudshoorn besluit om een aantal nummers uit te brengen. Samen met Jasper Koopman (zoon van Pim) en Marrigje van Teeseling (vrouw van Pim) wordt er een crowdfunding actie opgezet. Het wordt een groot succes en er wordt voldoende geld opgehaald om deze EP op te kunnen nemen en uit te brengen.
Mede omdat de demo’s praktisch af zijn  weet Oudshoorn zich gesteund door de goedkeuring van Koopman. De demo’s zijn als basis gebruikt zodat hij elf jaar na zijn overlijden te horen is op de toetsen en gitaar. De drums, bas en blazers zijn ingespeeld bovenop deze basis. Op het album komen we een aantal oudgedienden tegen, zo horen we Edward Reekers (ex-Kayak, Symfo Classics)  als achtergrond zanger en spelen onder andere gitaristen Rob Vunderink (ex-Diesel, ex-Kayak) en Rob Winter (ex-Kayak, ex-Toontje Lager) mee.
Verder worden er bijdrages geleverd door drummer Sjoerd Rutten (oa ex-Toontje Lager), bassist Jan van Olffen (ex-Kayak, Symfo Classics) en Hubert Heeringa (oa Symfo Classics) zorgt voor de blazers.  En op het nummer The New Me verzorgt Monique van der Ster de achtergrondzang samen met Reekers.
De zes nummers zijn verschillend van elkaar maar hebben allemaal een rock basis. De teksten zijn van Oudshoorn en zijn autobiografisch. Het album opent met Twenty Four Hours een licht uptempo rocknummer dat niet zou misstaan op een album van Kayak uit de tijd dat dit nummer geschreven werd. Natural Mask is een iets rustiger nummer en er zit iets bekends in de melodie. De stem van Oudshoorn klinkt zoals we die kennen en dat is een aangename zangstem waarmee ze voldoende emotie in de nummers kan leggen.
Bye Bye You is een wat ingetogen nummer met een verdrietige boodschap, het wordt gevolgd door het meer heftige Dump Me waar de energie van af spat. Sweet Little Baby heeft een hoofdrol voor de toetspartij van Koopman, het klinkt wat meer elektronisch. Het laatste nummer op het album opent met een mooie piano intro, The New Me is een nummer met stevige gitaar riffs van Winter en krachtige vocalen van Oudshoorn.
Alles bij elkaar is dit unieke project meer dan geslaagd. De talenten van Oudshoorn en Koopman zijn gebundeld tot wat een mooi album is geworden. Een absolute aanrader voor de liefhebber.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00