Home » Planeswalker – Tales of Magic (EP)

Planeswalker – Tales of Magic (EP)

door Wouter van Hal
462 views 3 minuten leestijd

Powermetal en fantasie gaan vaak hand in hand. Zo ook op dit verse album uit zonnig Californië.
Tales of Magic is gebaseerd op het “Magic The Gathering” kaartspel. Oprichters Jason Ashcraft (oa Helion Prime, Dire Peril) en Sozos Michael (oa Gloryhammer), respectievelijk op gitaar en zang, hebben de hulp in geroepen van een flink aantal vrienden om dit bijzondere project van de grond te krijgen. Drummer Alexander Bosson (Helion Prime, Lunar) en bassiste Chelsea McMasters (Dire Peril) zorgden voor de benodigde basis.
De coverart ziet er meteen al uitnodigend uit. Gary Jensen, van Mad Attic designs, is geen onbekende ontwerper in de wereld van science fiction en fantasie. Hij tovert de titel, en de gedachten bij het album, erg fraai om in een kunstwerk dat de liefhebbers van het genre uitnodigt om te gaan luisteren.  Vorig jaar was er al een single uitgebracht, met de titel The Forever Serpent, dat voor mij genoeg was om toch wel benieuwd te zijn naar dit geheel.
Het album bestaat uit 6 hoofdstukken en een bonustrack. De titeltrack mag openen en doet dit op een manier zoals het eigenlijk wel verwacht was. Vrolijk, bombastisch en de powermetal zoals we het graag horen. Vanaf de eerste seconde het gas er op. Zodra de vocalen van Sozos klinken zakt het iets in en begint het sprookje. Meerstemming en de gitaren die de zang volgen. Snelle riffs die elkaar opvolgen en de drums knallen de kamer in. Het zijn dan ook allemaal doorgewinterde muzikanten met genoeg ervaring om dit tot in de puntjes uit te werken. Dat het geproduceerd is in Amerika kun je goed horen. Gelaagd, vet en uiteraard een beetje glad. The Spark dendert op dezelfde snelheid door. De zang is wat krachtiger en voller. Shadow of Emeria begint rustig en ik verwachte een balad maar de rust is van korte duur. Uiteindelijk mondt het uit in een krachtige epische track van bijna 9 minuten. Jammer dat bij de promo geen teksten zitten. Ik had graag het avontuur meegelezen bij dit album. Hoogtepunt van het album is Oath of the Gatewatch. Bij dit nummer is een blik aan gastvocalisten open getrokken en een ieder heeft zich een karakter uit het spel aangemeten.: Brittney Slayes (Unleash the Archers) als Nissa Revane, Heather Michele (ex-Helion Prime) als Chandra Nalaar en R.A.Voltaire (Ravenous) als Gideon Jura. Deze drie duelleren met Sozos als Jace Beleren in een erg fraai muziekstuk dat zelfs voor het eerst ook wat grunts laat klinken. Een beetje operatesk op sommige passages en vrij gevarieerd. Uiteraard ligt de focus op de zangpartijen waardoor de muziek op zich meer als een goede ondersteuning dient.
Het album eindigt uiteindelijk met een cover. A Million to One van KISS heeft hier een compleet nieuw jasje gekregen en is in lijn van de rest van het album uitgewerkt. Zelf vind ik het wel erg goed gelukt en het doet echt eer aan het origineel.
Al met al dus een lekker krachtig en veelzijdig album dat de liefhebbers van bombastische powermetal wel zal kunnen bekoren. Het zit goed in elkaar en is geen moment saai te noemen. In tegendeel zelfs. Ik luister er met veel plezier naar en kijk uit naar een opvolger van dit nieuwe gelegenheidsgezelschap.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00