Home » Misanthropia + Pestilence – Dynamo (Eindhoven) 25-03-2022

Misanthropia + Pestilence – Dynamo (Eindhoven) 25-03-2022

door Xander Pas
266 views 4 minuten leestijd

Pestilence, welke Nederlandse death metal fan kent ze niet? Ze speelden gister samen met Nijmeegse band Misanthropia in de mainstage van Dynamo in Eindhoven. Er stond al een rijtje metalheads klaar om naar binnen te gaan, om 19.30 mocht de zaal open en om 20.15 begon Misanthrophia te spelen.
Als ik iets leuk vindt, is dat het ontdekken van bands die ik nog niet kende. Misanthropia werd in 2005 opgericht en bracht in 2006 haar debuutplaat Rise of Necropolis uit. In 2020 kwam Convoy of Sickness uit, daar zijn meerdere nummers van gespeeld op de avond. De show opende met ”Aan de Herwijnse Zijde”, een mooie intro wat halverwege het ”Convoy of Sickness” album te horen is. Daarna was het tijd om los te gaan in de moshpit. Ook als je buiten de mainstage stond was de band nog goed te horen, het geluid ging er hard aan toe. Dat is bij goede black metal geen probleem natuurlijk. De band speelde goed en overtuigde me al snel dat ik meer van ze wilde horen. Vooral de combinatie van de lekker rauwe vocalen en het symphonische wat de instrumentalen hadden sprak mij enorm aan.
Inmiddels heb ik ”Convoy of Sickness” van begin tot eind gehoord. Vaak prefereer ik een band live of op plaat wel, al was dat hier niet het geval. In beide gevallen speelt de band ijzersterk en kon ik niet stoppen met headbangen. Het opening nummer ”Convoy of Sickness” was best rustgevend en een fijn intro stukje voordat ”Silent War” begon, zo stil is dit nummer niet. Het gaat er hard en ruig aan toe. Wederom ben ik erg te spreken over de vocalen, al kwamen ze live nog beter binnen. Het optreden van gister was overigens goed vergelijkingsmateriaal, ze hebben dit album namelijk bijna helemaal live gespeeld. Een van de nummers die niet live werd gespeeld was ”Pathological Desire to Kill”, wat een van de hoogtepunten op het album is. De opbouw van het nummer zit mooi in elkaar en alle instrumentalen zijn goed te horen. Zodra de vocalen beginnen klinkt het alsof de drummer met een machinegeweer bezig is vanwege het ritme. Dit past goed bij de lyrics. Zoals eerder vermeld opende de band met ”Aan de Herwijnse Zijde”, net zoals op de plaat ging dit over in het epische nummer ”The Unburied”, wederom een nummer wat erg goed in elkaar zit qua opbouw. Het symphonische waar ik het eerder over had is hier goed te horen. Het ritme wat erin zit klinkt erg fijn. Mocht je de band en dit album nog niet kennen, dan kan ik dit album zeker aanbevelen. Een aangename verassing als voorprogramma en een band waar ik zonder twijfel nog veel vaker naar ga luisteren.
Daarna was Pestilence aan de beurt. Deze band staat regelmatig bij Dynamo, helaas moest deze show zes keer uitgesteld worden voordat het eindelijk zover was. Het was een hele mooie set bestaande uit klassiekers en nieuwe nummers. Opener ”The Secrecies of Horror” kennen we allemaal natuurlijk van ”Testimony of the Ancients”, een album wat vorig jaar 30 jaar oud werd. Daar was de setlist ook enigzins op aangepast. De setlist bestond voornamelijk uit nummers van dat album. Het publiek ging los, de band speelde met veel energie en het album kwam bij iedereen goed binnen.
Ook van mijn favoriete Pestilence album werd er een nummer gespeeld, album opener ”Dehydrated” van ”Consuming Impulse” was een van de hoogtepunten van de set. Die speelde ze als laatst nog even. Ook het recente album ”Exitivm” kwam aan bod. Dit album werd vorig jaar uitgebracht. ”Deificvs” vond ik al een mooi nummer op de plaat, live heb ik er alleen maar meer van genoten. De langverwachte show van Pestilence was fantastisch. De geluidsman van de band heeft zijn werk fantastisch gedaan, het geluid was namelijk erg goed. Alles was goed te horen en dat maakt die nummers alleen maar mooier.
Dit was een zeer geslaagde avond. Beide bands waren goed in vorm en speelden met plezier en vol energie. Ik voel mijn nek in ieder geval nog goed van het headbangen, dat is voor mij een teken dat ik heb genoten van een dosis fantastische black en deathmetal.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00