Home » Power Trip – Live in Seattle 05.28.18

Power Trip – Live in Seattle 05.28.18

door pim@rockportaal.nl
253 views 2 minuten leestijd


Een live album van Power Trip moet je niet zachtjes aanzetten tijdens de thee. Een optreden van deze band moet je uitputten, je moet zweten, springen, headbangen en als je je niet geroepen voelt om dat te doen, dan word je vanzelf de circle pit ingeduwd.
Opgenomen tijdens de tour met Sheer Mag, Red Death en Fury, blaast dit viertal je omver met hun crossover trash. En hoewel een liveplaat moeilijk is, wordt ie gemakkelijker als je de albums kent en als je met eigen ogen gezien hebt hoe de band live speelt. Frontman Riley springt in het rond, rent de benen uit zijn lijf en hij vind genoeg lucht om nog te zingen. Maar wat vooral zo goed klinkt is de muziek. Ieder bandlid is zo strak op elkaar ingespeeld, het lijkt Pantera wel.
Het album is gemixt en gemasterd door Zachary Ripper, de man achter de knoppen bij de liveconcerten van Power Trip. Hij weet precies wat het publiek wil horen en heeft de rauwe rand intact gelaten waardoor de energie de hele plaat te voelen is.
Natuurlijk worden klassiekers als Suffer No Fool, Executioners Tax (Swing Of The Axe) en Crossbreaker gespeeld en hoe vaker je de plaat hoort hoe meer je deze band live wil zien.
Conclusie: Deze liveplaat laat een hongerige band horen. Mochten ze weer spelen ga er dan heen. Je zult er geen spijt van krijgen. Wel nekpijn. Maar dat is het waard.
Op een schaal van 1 tot 10:
9,5

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00