Home » Skeleton – Skeleton

Skeleton – Skeleton

door pim@rockportaal.nl
178 views 1 minuten leestijd


Wees eerlijk, een bandnaam zoals Skeleton had je allang verwacht in de metalscéne toch? Toch is niets minder waar. Metal Archives heeft er maar drie staan waarvan er één is opgeheven sinds eind jaren 80. Deze band is opgericht in 2014 en wordt nog niet eens genoemd in het rijtje. Desalniettemin heeft de band een enorm goede live reputatie bij de plaatselijke undergroundvenues.  Het titelloze debuutalbum komt op 10 juli uit via 20 Buck Spin Records.
De plaat staat vol met geweldige riffs die niet onder doen voor de gitaarpartijen van Darkthrone. De riff in Turned To Stone lijkt wel erg op die uit The Hardship Of The Scots maar dat word deze band vergeven. Er staan genoeg riffs op die zich niet laten onderschatten. Zoals het slotnummer Catacombs wat een geweldig outro bevat waar Skeleton zich echt van zijn gefocuste kant laat zien. De zweem van punk is gelukkig nog niet compleet weggeveegd door de black metal en dat moeten ze ook zo houden. Die combi is goud waard.
Conclusie: Als de Misfits en Darkthrone geslachtsgemeenschap zouden hebben, zou Skeleton hun kindje zijn. En daarmee is eigenlijk alles wel gezegd.
Op een schaal van 1 tot 10:
9

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00