Home » Prachtige nieuwe video's van Klone, Any Given Day, Mokery, A4O4A, Titans en Kliodna

Prachtige nieuwe video's van Klone, Any Given Day, Mokery, A4O4A, Titans en Kliodna

door Maurice van der Zalm
390 views 4 minuten leestijd

Klone

Ik heb het Franse Klone nog niet kunnen betrappen op een slechte compositie. De melancholische progressieve rock van de band spreekt al jaren tot de verbeelding en ieder album is een juweeltje op zich. De band heeft aangekondigd dat het nieuwe album Meanwhile eraan zit te komen op 10 februari via Kscope en in de aanloop daar naartoe is nu een tweede single uitgebracht. Het is de opvolger van de single Within Reach. Beide singles zijn weer doorspekt van melancholie en creëren een muzikaal landschap dat een weerspiegeling van het paradijs zou kunnen zijn. Klone schuwt daarbij niet om geregeld de compositie te voorzien van een stevige riff en een krachtig geluid.

Klone zelf zegt over Bystander: “Bystander” is an introspection on our relationship with death and mourning, and its acceptance. A kind of parenthesis on our passage in this life. Through this dreamlike and totally immersive soundscape, with heady melodies and heightened emotion, “Bystander” is a subtle blend of sensitivity and intensity.”

Any Given Day

Any Given Day bestaat tien jaar en ter gelegenheid hebben ze de hitsingle Diamonds van Rhianna weer van een video voorzien met een reeks aan livebeelden. De single scoorde al ruim 15 miljoen hits op YouTube.

Andy (gitarist en producer) over de speciale versie van Diamonds: “We’re celebrating the 10 year anniversary of our “Diamonds” cover. This song is absolutely special for all of us and we’ve got a lot of unforgettable memories. As a special present to all our fans that persistently asked for the track to be finally available on streaming platforms: The waiting is over!  We hope you will enjoy our new mixed and mastered version on your favorite platform! Shine bright and GET THAT DONE!”

Opgericht in 2012 heeft Any Given Day een aantal succesvolle albums uitgebracht die allemaal de (Duitse) albumcharts wisten te behalen en tours met Caliban, Bury Tomorrow, Trivium en Suicide Silence zorgden ervoor dat de band de fanschare wist te vergroten.

Mokery

Wanneer we toch met covers bezig zijn. Ook Mokery heeft een onvervalste hit van een metalcoreversie voorzien. Het gaat hier over Ni**as In Paris van Jay-Z en Kanye West die in eerste instantie het origineel aardig volgt. Heel tijd om te ‘twerken’ is er echter niet, want in alles merk je dat de spanning opgebouwd wordt en de deksel van de pot gaat. Mokery maakt van deze compositie een metalversie die goed te versmaden is.

A4O4A

Het muzikale project A4O4A heeft de nieuwe single United We Are Strong uitgebracht en van een video voorzien. De single is een hart onder de riem voor iedereen die de gevolgen van de klimaatverandering aan den lijve ondervindt.

Voor het project stelden onderstaande musici hun tijd beschikbaar:

 • Caleb Bingham (Athanasia) – Vocals, Rhythm & Lead Guitars
 • Ela Eichhorn (ELA) – Vocals
 • Ralf Scheepers (Primal Fear) – Guest Vocals
 • Chris Bay (Freedom Call) – Guest Vocals
 • Steven Mageney (Crystal Ball) – Guest Vocals
 • Nick Hellfort (Domain) – Guest Vocals
 • Oimel Larcher (Nitrogods) – Guest Vocals
 • Oliver Hartmann (ex-At Vance) – Guest Vocals
 • Henny Wolter (Nitrogods) – Guest Lead Guitars (except on “United We Are Strong (Radio Edit)”)
 • Roland Grapow (Masterplan) – Guest Lead Guitars (except on “United We Are Strong (Radio Edit)”)
 • Uwe Ulm – Guest Rhythm & Lead Guitars
 • Martin Albrecht (ELA) – Bass
 • Martin Hämmerle (ELA) – Drums

Titans

Het gaat goed met de Nederlandse metalscene. Eén van de zeer belovende bands is Titans, een Nederlands/Belgische metalcoreformatie die in 2017 is opgericht. De band heeft de single Cycles uitgebracht. Een uiterst krachtig stuk muziek met vette grooves en een variëteit aan intensiteit.

Kliodna

Vanuit Minsk opereert Kliodna sinsds 2013. De band heeft elkaar gevonden om melodische metal te maken, gecombineerd met traditionele heavymetal en epische elementen uit de symfonische metal.

In 2014 debuteerde band op het podium en bracht de EP Set Me Free uit met daarop vier composities. Hetzelfde jaar trad de band veel op en nam gelijktijdig het debuutalbum op dat uiteindelijk in januari 2016 uitkwam.

In oktober 2022 brachten ze het laatste album uit met daarop negen nieuwe composities waarvan Forgotten Heroes er één is. Op het album kun je de bijdragen horen van Ralf Scheepers en Fabio Lione.

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00