Home » Raben – The Origin Of Monstrosity

Raben – The Origin Of Monstrosity

door erik@rockportaal.nl
116 views 2 minuten leestijd

rabenIk moet bekennen dat The Origin Of Monstrosity al weer enkele jaren geleden uitgebracht is. Ben echter behoorlijk onder de indruk van deze in eigen beheer uitgebrachte EP en kon het dan ook niet laten deze alsnog te voorzien van een review. Raben is het solo project van Satanael Mordanenare Raben, ook bekend van Cirith Gorgor, Asregen en Walpurgisnacht (om er maar een paar op te noemen). En het product wat deze beste man met deze EP weet te brengen is prima te versmaden kan ik u vertellen.
The Origin Of Monstrosity staat voor vier doordachte en met verve uitgevoerde nummers. Hiermee bedoel ik dat de kille sfeer bij mij de juiste snaar raakt. De productie is gruizig maar helder genoeg om niet verzanden in chaos. Het eerste nummer Black Phoenix is een schot in de roos. Doorspekt met snelle gitaarpartijen, de kenmerkende scream van Satanael en hier en daar een passende sample is het een prima start. Dat de nummers voorzien zijn van drumcomputer stoort helemaal niet en geeft soms zelfs het kille, klinische gevoel van deze plaat wat extra cachet. Opvolger en tevens titelnummer van deze EP is een knaller van jewelste waarbij vooral het intermezzo in het midden erg beklijvend is. A Murder, An Unkindness is een wat trager en erg duistere track geworden wat me bij de strot grijpt en niet meer los laat terwijl laatste track Marrow Hunter heerlijke gitaarpartijen heeft welke niet meer loslaten.
Conclusie is dan ook dat dit weer een zwarte parel is van eigen bodem. Is Raben met The Origin Of Monstrosity origineel? Nee, maar dat kan de echte black fanaat geen ruk schelen. The Origin… is een kil, koud en misantropisch werkstuk geworden wat iedereen met een zwart geblakerd hart zal moeten bekoren. Mensen die vernieuwing zoeken binnen het genre moeten dit links laten liggen. De rest kan deze EP met een gerust hart aanschaffen. En nu wachten op een full-length want dit smaakt naar meer…veel meer…
Tracklist:

  1. Black Phoenix
  2. The Origin Of Monstrosity
  3. A Murder, An Unkindness
  4. Marrow Hunter

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00