Home » Railroad – On the run….Live in The Netherlands

Railroad – On the run….Live in The Netherlands

door Arjen de Graaf
93 views 2 minuten leestijd

De Duitse boogierockers Railroad vinden het na 5 studioalbums tijd om een live album uit te brengen. En waarom ook niet? Op het podium komt deze sympathieke band nou eenmaal het best tot zijn recht.
Zeker nu oudgedienden Arne Dieckmann (zang/gitaar) en Tim Schwarz (gitaar) de juiste ritmesectie gevonden lijken te hebben met Steffen Grund (bas) en Chris Hanson (drums). De band klinkt namelijk beter dan ooit. Een leuke bijkomstigheid is dat het album is opgenomen tijdens het Crossed Guitars Festival van 2011 dat ieder jaar plaatsvindt in het pittoreske Frieschepalen.
On the run is eigenlijk een perfecte registratie van een Railroad optreden. Verwacht geen toeters of bellen maar gewoon een lekker live album zonder overdubs. Zoals het hoort dus. De band klinkt zeer gedreven en vooral het enthousiasme van Dieckmann werkt aanstekelijk. Voor liefhebbers van AC/DC, Status Quo, Rose Tattoo en Georgia Satellites is Railroad verplichte kost wat na het beluisteren van On the run alleen maar bevestigd wordt.
Sterker nog, het album opent met een energieke uitvoering van de Georgia Satellites cover I dunno waarna er geen houden meer aan is. De Railroad locomotief stoomt op volle toeren met Ready to rock, A little letter, Bottle of beer, Thinkin’, Bad boy en Wanted man/On the run als hoogtepunten. Zoals gezegd is de huidige line-up van de band de sterkste tot nu toe wat duidelijk is te horen tijdens de nummers afkomstig van het laatste studioalbum Something good (2009) die op deze live registratie veel beter tot hun recht komen en met het juiste gevoel gespeeld worden. Ik kijk daarom al uit naar een nieuw studioalbum want Railroad in deze vorm kicks ass! Het album is te bestellen via de Railroad website. Op 6 juli staat de band in het voorprogramma van The Union in The Rock Temple in Kerkrade.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00