Home » Rämlord – From Dark Waters

Rämlord – From Dark Waters

door Edwin Knip
177 views 2 minuten leestijd

Hoe een zanger wissel uitpakt in een ommezwaai van muziekstijl.
Rämlord wordt in 2010 in Helsinki opgericht door Jarno Anttila (ex-Impaled Nazarene), Janne Mannonen (YUP), Niko Karppinen (ex-Bloodride) en Tommi Kanerva (Vaasankatu SS, Maho Neitsyt). De band werd opgericht omdat Anttila en Mannonen een project nodig hadden om hun muzikale ei kwijt te kunnen. Het zou een samenwerking worden zonder muzikale begrenzingen.
De band komt in 2014 met de 7″ single Evolve To Monster, gevolgd door de mini lp We Are The Night en de 7″ single Matuska, beide uit 2016. Toen nog met zanger Mikko Ojala bracht de band snoeiharde black  metal met gierende gitaren, beukende drums en grunts uit de diepste krochten van de aarde.
In 2018 neemt de band afscheid van Ojala en wordt Timo Salmenkivi als nieuwe zanger binnengehaald. Met zijn komst gaat het roer om en komt de band met melodieuze heavy metal. Goed in het gehoor liggende riffs gaan samen met vocalen die af en toe aan het hele vroege werk van Marillion doen denken. Het is inderdaad iets volledig anders wat de band nu brengt.
Hunting All Over The World heeft zelfs een echt koortje in het refrein dat er voor zorgt dat het nummer even niet uit je hoofd wil verdwijnen. De acht nummers duren net geen veertig minuten, maar het is een geslaagde poging om te bewijzen dat de koerswijziging een goede keus is geweest.
Charmed God en het daarop volgende Hell’s Here And Now zijn goed in het gehoor liggende rock nummers. To The Battle is dan het laatste nummer dat eigenlijk te snel komt. Ook hierin speelt de band met tempo wisselingen, van uptempo zakt het nummer naar een rustig stuk muziek van waaruit de band weer verder speelt. Dit album belooft veel goeds voor de toekomst.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00